Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!

“Αριστεροί της ευθύνης” στηρίζουν κυβερνήσεις που υπηρετούν υπεύθυνα τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων. Τραμπούκοι φασίστες, καλούν σε συνεργασία εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, ενώ θέλουν να “ξεβρομίσει ο τόπος” από τους μετανάστες εργάτες, ώστε αυτοί που θα δουλεύουν για 15 ή 18 ευρώ τη μέρα, να είναι Έλληνες και όχι ξένοι! “Αντικαπιταλιστές” του γλυκού νερού, πασχίζουν να αποδείξουν στους καπιταλιστές, πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από αυτούς, και πως αποτελούν την νέα σοσιαλδημοκρατία.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, ένας λαός που βρίσκεται σε παράκρουση! Άλλοι να κάνουνε υπομονή “μπας και υπάρξουν καλύτερες μέρες” (τσιμπώντας στους μεν), άλλοι να τα βάζουν με τους “βρωμομετανάστες” που τους “πήραν τις δουλειές” και “βρωμίζουν τον τόπο” (τσιμπώντας στους δε), και άλλοι να πιστεύουν πως από τον καναπέ, χωρίς ταξική πάλη και χωρίς ανατροπές, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή προοπτική (τσιμπώντας στους άλλους).

Αν δεν καταλάβουμε ότι ανήκουμε στην εργατική τάξη, η οποία έχει αντίθετα συμφέροντα, και δέχεται πόλεμο από τους καπιταλιστές, αν δεν αντιληφθούμε πως η αλληλεγγύη μεταξύ μας, είναι αναγκαία, και πως μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο όταν οργανωθούμε όλοι μαζί, πέρα από συντεχνιακούς ή φυλετικούς διαχωρισμούς… δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τίποτα! Απλά, θα καθόμαστε και θα ακούμε, τα όσα έχουν να μας πουν με περισπούδαστο ύφος, οι σαλτιμπάγκοι του συστήματος, σκύβοντας περισσότερο το κεφάλι, σφίγγοντας πιο πολύ το ζωνάρι!

Όπως λέει και το σύνθημα: “Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!”

Υπερβολές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις