Οι πολέμιοι του ΚΚΕ θα διαψευστούν για άλλη μια φορά

Δ
εν είναι η πρώτη φορά που αστικά Μέσα Ενημέρωσης και διάφοροι Κουκουεδολόγοι επιχειρούν να προκαλέσουν συγχύσεις στους εργαζόμενους και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, κατασκευάζοντας αντιΚΚΕ σενάρια και μύθους.

Οπως επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που τη σκυτάλη αρπάζουν διάφοροι φορείς του οπορτουνισμού και του ηλεκτρονικού φραξιονισμού, που ζούνε και δικαιολογούν την ύπαρξή τους μέσω των αντιΚΚΕ επιθέσεων.

Αυτό ακριβώς γίνεται κι αυτές τις μέρες με ένα συνηθισμένο άρθρο μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που θέτει βασικές ιδεολογικές, πολιτικές θέσεις του Κόμματος, το οποίο γράφτηκε -και αυτό αποκρύπτεται- για το θεωρητικό περιοδικό του Γερμανικού ΚΚ, ως παρέμβαση στις συζητήσεις που γίνονται στο διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.

Τέτοια άρθρα, που προβάλλουν και υπερασπίζονται τη στρατηγική και την τακτική του ΚΚΕ, που παρεμβαίνουν στην ιδεολογική διαπάλη για κρίσιμα ζητήματα, είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική που ακολουθεί το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, με αρθρογραφία του ενός ή του άλλου στελέχους του.

Ακριβώς αυτό έγινε και αυτή τη φορά.

Γ
ιατί, όμως ένα συνηθισμένο άρθρο, το οποίο συγκεντρώνει την προσοχή του σε γνωστά ιδεολογικά ζητήματα, που αναφέρονται στα συνεδριακά ντοκουμέντα, στις επεξεργασίες του ΚΚΕ και δίνει απαντήσεις σε απόψεις που διαστρεβλώνουν τη Μαρξιστική - Λενινιστική θεωρία και υπερασπίζονται τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πήρε τέτοια δημοσιότητα;

Γιατί απ' άλλους παρουσιάστηκε ως νέα «πλατφόρμα» και απ' άλλους ως «αυθαίρετη υπέρβαση συνεδριακών αποφάσεων» και απόπειρα ακύρωσης των άμεσων στόχων πάλης; Γιατί έγινε αφετηρία ενός κυνηγητού μαγισσών, ψευδολογιών, μέχρι και προβοκάτσιας; Ο στόχος είναι ολοφάνερος.

Οι αντίπαλοι του ΚΚΕ, απολογητές του καπιταλισμού και οπορτουνιστές, επιδιώκουν να χτυπήσουν το Κόμμα μας παραμονές του 19ου Συνεδρίου, να διαστρεβλώσουν την πολιτική του και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης και να παρουσιάσουν το ΚΚΕ σαν κόμμα που σπαράσσεται από εσωκομματικούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις για τις «καρέκλες». Απαντάμε σ' αυτούς τους αντιπάλους του ΚΚΕ και στους κάθε λογής μηχανισμούς ότι κρίνουν «εξ ιδίων τα αλλότρια».

Δ
εν είμαστε σαν τα μούτρα τους. Το ΚΚΕ είναι κόμμα αρχών και τα στελέχη του είναι στρατιώτες που παλεύουν ανιδιοτελώς για υψηλά ιδανικά και αξίες. Παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, για τα λαϊκά συμφέροντα απαλλαγμένοι, όπως ταιριάζει στους κομμουνιστές, από το άγχος της προβολής, του κυνηγητού θέσεων και αξιωμάτων με ένα στόχο:

Πώς καλύτερα θα υπηρετήσουν το ΚΚΕ και την πολιτική του, πώς θα υπερασπιστούν την επαναστατική στρατηγική που κατέκτησε μέσα στην πορεία του χρόνου και είναι καρφί στο μάτι των ταξικών αντιπάλων της εργατικής τάξης και των οπορτουνιστών, που είναι φορείς της υποταγής και της ταξικής συμφιλίωσης.

Γι' αυτό δεν περνούν, ούτε θα περάσουν αυτά τα βρώμικα παιχνίδια.

Το ΚΚΕ οργανωμένα, συλλογικά προχωράει προς το 19ο Συνέδριό του, δυναμώνοντας την ενότητα θέλησης και δράσης, ενισχύοντας την πάλη του κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου θα δώσουν ώθηση σ' αυτόν τον αγώνα και θα συμβάλλουν στη συγκέντρωση και στην προετοιμασία εργατικών, λαϊκών δυνάμεων για την ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Οι κάθε λογής πολέμιοι του ΚΚΕ θα διαψευστούν για άλλη μια φορά.

Γιώργος ΜΑΡΙΝΟΣ
Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις