Τσακίζουν και κοροϊδεύουν

Δ
ιαβάζοντας κανείς το σημείωμα με τα εργασιακά που έδωσε χτες στα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης ο υπουργός Εργασίας, αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κοροϊδίας που επιχειρείται σε βάρος του λαού από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και την τρόικα. Στην πραγματικότητα, ο Γ. Βρούτσης ενημερώνει τους Βενιζέλο - Κουβέλη ότι ένα μεγάλο μέρος των αντεργατικών ανατροπών και κυρίως εκείνο που αφορά στη διαμόρφωση των μισθών με κυβερνητική απόφαση, είναι ήδη σε ισχύ μετά το δεύτερο μνημόνιο, το οποίο ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή του, για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Αρα, καμιά μεταξύ τους διαφωνία δεν υπάρχει για τα ζητήματα αυτά.

Σ
το κείμενο γράφεται ακόμα ότι για την οργάνωση του χρόνου εργασίας κυβέρνηση και τρόικα έχουν συμφωνήσει στην πλήρη ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας 93/104/ΕΚ, η οποία επιχειρείται να αναθεωρηθεί με την έκθεση Σέρκας και να γίνει ακόμα πιο αντιδραστική. Μάλιστα, όπως τους ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας, «όλες οι ευρωπαϊκές χώρες - με την εξαίρεση δύο χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα» - έχουν συμμορφωθεί με την ισχύουσα οδηγία. Αρα, η συμφωνία με την τρόικα αφορά την εναρμόνιση της Ελλάδας με τη νομοθεσία της ΕΕ, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Αντίθετα, την υπερασπίζονται και κατά περίπτωση επικαλούνται το «ευρωπαϊκό κεκτημένο», για να κοροϊδέψουν το λαό ότι η ΕΕ τα λέει σωστά, αλλά η κυβέρνηση τα εφαρμόζει λάθος.

Σ
ε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο Βρούτσης λέει ότι οι όποιες εκκρεμότητες με την τρόικα αφορούν τα επιμέρους, αφού στη βάση του, αυτό που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, είναι να βρεθεί το νέο σύστημα «εγγύτερα στον κοινοτικό μέσο όρο». Δηλαδή, οι απολύσεις να γίνουν πάμφθηνες για την εργοδοσία, άρα και πιο αποδοτικές για τα κέρδη της. Αρα και εδώ ισχύει ό,τι και με το χρόνο εργασίας, αφού οι ρυθμίσεις που προωθούνται στόχο έχουν να προσεγγίσει η Ελλάδα τα ισχύοντα στην ΕΕ. Η κοροϊδία γίνεται πολλαπλάσια και για δυο ακόμα λόγους: Στο όνομα της υπεράσπισης τάχα των εργαζόμενων, τόσο η ΔΗΜΑΡ, όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει παντιέρα τα εργασιακά, όταν έχουν συμφωνήσει με τη ΝΔ και την τρόικα σε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 13,5 δισ. τουλάχιστον, που βυθίζουν κυριολεκτικά στη φτώχεια το σύνολο σχεδόν των λαϊκών νοικοκυριών.

Δ
εύτερο, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να αντιδρά στη σύσταση του «ειδικού ταμείου εμπιστοσύνης» που ζητάνε οι δανειστές, όταν ο Ευ. Βενιζέλος ήταν αυτός που το συμφώνησε με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Γιούρογκρουπ που κατέληξε το PSI! Επιπλεόν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λένε ότι δε θέλουν τάχα το ταμείο για να μη θιγούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ίδια ώρα στηρίζουν αναφανδόν την παραπέρα ενοποίηση της ΕΕ, που προβλέπει την εκχώρηση ακόμα και της εποπτείας των κρατικών προϋπολογισμών στα όργανα της λυκοσυμμαχίας. Συμπέρασμα: Ο,τι κάνουν, έχει για αφετηρία τη στρατηγική της ΕΕ και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Βεβαίως αισθάνονται τη λαϊκή πίεση και πασχίζουν να ελιχθούν, φροντίζοντας για βρουν τρόπο να «χωνέψει» ο λαός τα μέτρα. Η κοροϊδία του λαού είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Τώρα να τους κλονίσει ο λαός, με πάλη ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις