Το παραμάγαζο του Παναγιώτη και ο αστικός πανικός

Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις
όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα
παράγκα, παράγκα, παράγκα του χειμώνα
κι εσύ μιλάς σαν πτώμα.
Το παρακάτω είναι απόσπασμα δημοσιεύματος στο Ίσκρα:

ΤΟ ΚΚΕ, Ο Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗ "ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ" ΤΟΥ ΚΚΕ

Κάποιοι, με αφορμή, ίσως, το μακρόσυρτο άρθρο του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στον Ριζοσπάστη της Κυριακής (21/10), έγραψαν ότι ο αρθρογράφος είναι ο πιθανός διάδοχος της Αλέκας Παπαρήγα.Δεν μας γοητεύει καθόλου αυτού του είδους η εικοτολογία.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι ο Γ. Μαρίνος δεν έγραψε καθόλου τυχαία αυτό το άρθρο.

Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι το άρθρο μάλλον εγράφη για να υποβοηθήσει την αυθαίρετη υπέρβαση των Συνεδριακών αποφάσεων του ΚΚΕ (πράγμα που αφορά το ίδιο) και κυρίως για να συμβάλλει στην επικύρωση της νέας στρατηγικής του ΚΚΕ.

Και η νέα στρατηγική του ΚΚΕ, στο βαθμό που οριστικοποιηθεί, επιχειρεί μια μετατόπιση του κόμματος σε ένα διαφορετικό ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα (που το ίδιο θεωρούσε και μάλλον θεωρεί εχθρικό) και μάλιστα στις πιο ακραίες εκδοχές του.

Σύμφωνα με τον Γ. Μαρίνο, η απάντηση στη σημερινή κρίση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο σοσιαλισμός (δικτατορία του προλεταριάτου κατά το ΚΚΕ ή "εργατική λαϊκή εξουσία").

Ανάμεσα στην σημερινή κρίση και το σοσιαλισμό δεν υπάρχει κατά τον Γ. Μαρίνο κανένα μεταβατικό στάδιο (η λογική των σταδίων, που υποστήριζε μέχρι πρότινος το ΚΚΕ, είναι ρεφορμισμός!) αλλά ούτε μεταβατικοί στόχοι, που η ανάδειξή τους υποβοηθεί, πέραν των άλλων, στη συσπείρωση και στον αγώνα για το πέρασμα στο σοσιαλισμό.

Αλλά και αν υπάρχουν ή τίθενται κάποιοι μεταβατικοί στόχοι, αυτοί δεν μπορεί ή και δεν πρέπει, σύμφωνα με αυτή τη λογική, να υλοποιηθούν, επί ποινή αυταπάτης και χίμαιρας, χωρίς την εργατική λαϊκή εξουσία, με δυο λόγια το σοσιαλισμό!

Πηγή: Iskra

Ας συγκεντρώσουμε τα ψέμματα και τις χυδαιότητες αυτού του απίστευτα εμετικού κειμένου:

Ψέμμα 1: "Νέα γραμμή του ΚΚΕ" (βλέπε παρακάτω)

Χυδαιότητα 1: "Το μακρόσυρτο άρθρο". Προσοχή στην επιλογή επιθέτου, αρχικά. Έχει αρνητικές συνδηλώσεις. Αν κανείς θέλει να πει το ίδιο πράγμα θετικά χρησιμοποιεί το επίθετο "εκτενές." "Μακρόσυρτο" σημαίνει "υπερβολικά μεγάλο." Μα από πότε θα δίνει οποιοσδήποτε στο ΚΚΕ αναφορά για το αν ένα κείμενό του είναι "υπερβολικά μεγάλο" στο ... αρχηγείο του κυρίου Λαφαζάνη; Ποιος είναι ο κύριος Λαφαζάνης; Εκδότης του Ριζοσπάστη; Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ;

Δεύτερο, το άρθρο είχε, στην δημοσίευσή του στον Ριζοσπάστη, σαφή ένδειξη ("Το άρθρο αυτό βασίζεται σε αποσπάσματα άρθρου που γράφτηκε στο θεωρητικό περιοδικό Marxistische Blaetter του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος"), την οποία η όλο και πιο βρόμικη παράγκα του κυρίου Λαφαζάνη αναπαράγει, χωρίς όμως να λαμβάνει στο παραμικρό υπόψη.  Όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος, τα άρθρα που υποβάλλονται σε περιοδικά είναι πολλαπλάσια σε μέγεθος των 500 λέξεων που κατατίθενται κατά μέσο όρο σε εφημερίδες και μπορεί να φτάνουν και πάνω από 10.000 λέξεις. Δεν διαβάζουν επιστημονικά περιοδικά στο 'Ισκρα; Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν;
Τρίτο,
η σπέκουλα του γνωστού και μη εξαιρετέου δόκτορος της ΚΚΕδολογίας του συγκροτήματος ΔΟΛ, Λάμπρου Σταυρόπουλου, περί "ύποπτου" χαρακτήρα του άρθρου --εδώ κολλά και το δήθεν ασυνήθιστα μακροσκελές ως κατηγορία!-- ως μέσου "προώθησης" του Μαρίνου στη θέση του νέου ΓΓ ανάγκασε τον Ριζοσπάστη να υπενθυμίσει εκ νέου τα αυτονόητα, μιας και στο Βήμα, ο ιντριγκαδόρικος φαναριωτο-βυζαντινισμός των ταξικο-ιδεολογικών απογόνων του Κωλέττη και του Ωνάση οδηγεί υπερβολικά συχνά στην σύγχυση του ΚΚΕ με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ή το Βατικανό. Να υπενθυμίσει δηλαδή δηλαδή το άρθρο βασιζόταν σε εκτενέστερο κείμενο για το περιοδικό Marxistische Blaetter και ότι επιχειρεί μια ανασκόπηση των εδραιωμένων θέσεων του κόμματος ακριβώς επειδή αρχικά απευθυνόταν σε ένα μη ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Το ηλεκτρονικό μαγαζάκι του κυρίου Λαφαζάνη προσποιείται ότι δεν πρόσεξε την αρχική διευκρίνηση, ούτε την αχρείαστη, αν μιλούσαμε σε φυσιολογικούς ανθρώπους, επανάληψή της από τον Ριζοσπάστη. Καμώνεται επίσης πως δεν ξέρει ότι τα μέλη της ΚΕ έχουν ρητή υποχρέωση να αρθρογραφούν στον Ριζοσπάστη. Καμώνεται, εν ολίγοις, τον Σταυρόπουλο και τον ΔΟΛ. Περισσότερα για αυτό πιο κάτω.
Χυδαιότητα 2: "Δεν μας γοητεύει καθόλου αυτού του είδους η εικοτολογία." Είναι απόλυτα ξεκάθαρο, τόσο από αυτή τη φράση, όσο και από το υπόλοιπο κείμενο, ότι η παράγκα του Παναγιώτη δεν αμφισβητεί στο παραμικρό το ντελίριο Σταυρόπουλου στο Βήμα. Αντίθετα, η φράση η ίδια δείχνει ότι το δέχεται ως αρκετά αληθές ώστε να εκφράσει αντιρρήσεις για μια ανύπαρκτη υποψηφιότητα. Γιατί φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να γράψεις ενάντια στην άνοδο κάποιου στη θέση ΓΓ (είπαμε, Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ποιος δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, με χειροτόνηση γίνεσαι ΓΓ) εάν δεν θεωρείς, ή δεν θέλεις να φανεί ότι θεωρείς, ότι ισχύουν όσα αναφέρει η γελοία συλλογιστική του Βήματος. Το "δεν μας γοητεύει η εικοτολογία" είναι φραστική αντίφαση, και μάλιστα δηλωτική χυδαίας υποκρισίας: αν κάτι είναι απλώς "εικοτολογία" δεν τίθεται καν θέμα να σε γοητεύσει ή όχι, διότι η λέξη "εικοτολογία" σημαίνει "κάτι το καθαρά υποθετικό, χωρίς καμία απόδειξη βασιμότητας." Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν στο λεκτικό σουβλατζίδικο του Παναγιώτη;

Χυδαιότητα 3: "ο Γ. Μαρίνος δεν έγραψε καθόλου τυχαία αυτό το άρθρο." Κανένας δεν γράφει τυχαία φυσικά, η γραφή είναι ενσυνείδητο πράγμα, αλλά εδώ έχουμε ανανέωση της σπέκουλας Σταυρόπουλου. Το πόσο αστεία είναι η ψευτο-ίντριγκα του ψιλικατζίδικου του Παναγιώτη θα το δούμε άμεσα.
Ψέμμα 2: "όλα δείχνουν ότι το άρθρο μάλλον εγράφη για να υποβοηθήσει την αυθαίρετη υπέρβαση των Συνεδριακών αποφάσεων του ΚΚΕ." Εδώ είμαστε!!! Η κεντρική γραμμή της "Νέας Σποράς" (χαφιέδων) και του "Εργατικού Αγώνα" (ψευδώνυμων),
οίτινες είχαν και λινκ στο κείμενο Σταυρόπουλου  εάν ενθυμείστε (μια ωραία παρέα!): το ΚΚΕ "πρόδωσε τις αρχές του".  Ας δούμε τις συνταρακτικές λεπτομέρειες:
Ψέμμα 3: "κυρίως για να συμβάλλει στην επικύρωση της νέας στρατηγικής του ΚΚΕ." Θυμίζω απλώς ότι "νέα στρατηγική" ανακάλυψε πρώτος ο γίγαντας Σταυρόπουλος, ο οποίος αναδεικνύεται αυτοδικαίως στον νέο γκουρού του Αριστερού Ρεύματος: "Σημείο τριβής αποτελεί και η νέα θέση της ηγεσίας περί αλληλεξάρτησης και η απόρριψη της πάγιας θέσης περί εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού. Σύμφωνα με τους «αντιφρονούντες» η ηγεσία «έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την πάγια θέση περί εξαρτημένης Ελλάδας που είναι διαπίστωση και του προγράμματος» και «έχει υιοθετήσει πλέον τη θεωρία της αλληλεξάρτησης που διατυπώθηκε στο παρελθόν από τον ελληνικό τροτσκισμό και πάσης φύσεως μικροαστικά σχήματα»." Όπου βέβαια οι "αντιφρονούντες" στις πληροφορίες των οποίων για τερατώδη μετάλλαξη βασίστηκε ο Σταυρόπουλος είναι...η "Νέα Σπορά" (χαφιέδων) και ο "Εργατικός Αγώνας" (ψευδώνυμων). Με άλλα λόγια, το παραμάγαζο του Παναγιώτη διαβάζει τον Ριζοσπάστη μέσα από το πρίσμα του Βήματος, που τον διαβάζει μέσα από το πρίσμα της "Νέας Σποράς" και του "Εργατικού Αγώνα". Έξοχα!!!! Αλλά πάμε παρακάτω.
Ψέμμα 4: "η νέα στρατηγική του ΚΚΕ, στο βαθμό που οριστικοποιηθεί, επιχειρεί μια μετατόπιση του κόμματος σε ένα διαφορετικό ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα". Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, θα τα δούμε όλα αυτά σύντομα, και ιδίως αυτό το τρομερό "νέα στρατηγική" και το εκπληκτικό "στο βαθμό που οριστικοποιηθεί" (!!!!)
Ψέμμα 5: "Σύμφωνα με τον Γ. Μαρίνο, η απάντηση στη σημερινή κρίση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο σοσιαλισμός (δικτατορία του προλεταριάτου κατά το ΚΚΕ ή "εργατική λαϊκή εξουσία")." "Σύμφωνα με τον Γ. Μαρίνο" λοιπόν!!! Όχι "σύμφωνα με το ΚΚΕ." Ο Μαρίνος, αφ' εαυτού και αυτοβούλως (μην πω και αυθαιρέτως) εφήυρε τη γραμμή περί σοσιαλισμού και εργατικής λαϊκής εξουσίας!!! Δεν είναι ειλημμένη θέση ολόκληρου του κόμματος που επαναλαμβάνεται ad nauseam για αυτούς στους οποίους προκαλεί ναυτία! Είναι "νέα στρατηγική"!!!
Ψέμμα 6, και το πάρτι ήρθε η ώρα να αρχίσει: "Ανάμεσα στην σημερινή κρίση και το σοσιαλισμό δεν υπάρχει κατά τον Γ. Μαρίνο κανένα μεταβατικό στάδιο (η λογική των σταδίων, που υποστήριζε μέχρι πρότινος το ΚΚΕ, είναι ρεφορμισμός!) αλλά ούτε μεταβατικοί στόχοι."  Κοίτα να δεις φίλε μου ο Μαρίνος, τα φερε τα πάνω-κάτω, ε; Εκεί που το ΚΚΕ έλεγε "όχι εργατική-λαϊκή εξουσία, ζήτω τα μεταβατικά στάδια", ήρθε ο Μαρίνος και εξοβέλισε τη γραμμή του κόμματος, έφτιαξε "νέα στρατηγική", αν και αυτή δεν έχει ακόμα "οριστικοποιηθεί", και άρα δικαιούται να φωνάζει ως απατημένη σύζυγος το digital χαμαιτυπείο του Παναγιώτη!
Για να δούμε λοιπόν:
Δεύτερος τόμος δοκιμίου ιστορίας του ΚΚΕ. Αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν στον Ριζοσπάστη στις 15 Ιανουαρίου 2012, μήνες πριν τις εκλογές:

Ανάμεσα στον καπιταλισμό και στο σοσιαλισμό δε μεσολαβεί κάποιο ενδιάμεσο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, επομένως δεν μπορεί να υπάρχει και κάποιος ενδιάμεσος τύπος εξουσίας. Ο χαρακτήρας της εξουσίας θα είναι ή αστικός ή εργατικός (προλεταριακός). Η άποψη - θέση για τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα εγκαθίδρυσης ενδιάμεσης εξουσίας δεν επιβεβαιώθηκε σε καμία χώρα.

Καλά, στο συνοικιακό περίπτερο του Παναγιώτη δεν διαβάζουν; Δεν ξέρουν ανάγνωση; Πώς γίνεται να ξέρουν γραφή; 

Από τη μελέτη της περιόδου με την οποία ασχολείται ο παρών τόμος [1949-56] επιβεβαιώνεται ότι η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μισοπρολετάριους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, πρέπει να αγωνιστεί μέχρι την τελική λύση του προβλήματος της εξουσίας, την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας με την ανατροπή της αστικής εξουσίας. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν λάθος η υιοθέτηση, από το ΚΚΕ και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, "ενδιάμεσου" στόχου εξουσίας, που χαρακτηριζόταν είτε ως "επαναστατική εξουσία αστικοδημοκρατικού χαρακτήρα" ή "Λαϊκή Δημοκρατική Κυβέρνηση", είτε ως "αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή εξουσία" ή ως "αντιμονοπωλιακή διακυβέρνηση".

Ρε τον Μαρίνο! Πήγε πίσω στον χρόνο και άλλαξε τις θέσεις του ΚΚΕ απ' τον Γενάρη του 2012 (ακριβέστερα, από τον Ιούνη του 2011, που κυκλοφορόησε ο Β' τόμος του Δοκιμίου, για να μην πούμε πότε γράφτηκε!) για να φαίνεται ότι η παραχάραξή τους σήμερα είναι σύμφωνη με το παρελθόν! Διαβολικός ο Μαρίνος!

Αλλά κάτσε! Ποιον Γενάρη του 2012 ή Ιούνη του 2011 και κουραφέξαλα; Γιατί, στο 18ο συνέδριο του 2009 τι αποφάσιζε το ΚΚΕ. Με βάση ποιες αποφάσεις γράφτηκε το Δοκίμιο;

Eδώ και έναν αιώνα, η αστική πολεμική απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα, που συχνά παίρνει και τη μορφή διανοητικού ελιτισμού, επικεντρώνει τα πυρά της στον επαναστατικό πυρήνα του εργατικού κινήματος: Πολεμά γενικά την αναγκαιότητα της επανάστασης και το πολιτικό της προϊόν, τη δικτατορία του προλεταριάτου, δηλαδή την επαναστατική εργατική εξουσία. [...] Eδώ και έναν αιώνα, προβάλλεται ως "δημοκρατικός σοσιαλισμός", σε αντιπαράθεση με τον "ολοκληρωτικό", "δικτατορικό", "πραξικοπηματικό κομμουνισμό", κάθε ρεύμα άρνησης, υποχώρησης ή παραίτησης από την αναγκαιότητα της επαναστατικής πάλης. Γνωρίζουμε αυτήν την πολεμική και συκοφαντία κατά του επιστημονικού κομμουνισμού, κατά της ταξικής πάλης, που αφορά όχι μόνο στις συνθήκες του καπιταλισμού, αλλά, με άλλες μορφές και σε άλλες συνθήκες, αφορά και στη διαδικασία της διαμόρφωσης των νέων κοινωνικών σχέσεων, καθώς και της επέκτασης και ωρίμανσής τους σε κομμουνιστικές.

Δεν...τα ξέρεις αυτά Παναγιωτάκη; Για σένα λέει! De te fabula narratur! Δεν αναγνωρίζεις το προσωπάκι σου καθόλου στην "αστική πολεμική απέναντι στο κομμουνιστικό κίνημα"; Όοοχι; Μα είσαι τόσο σεμνούλης, τόσο γλυκούλης, συριζούλης, ψευτούλης, συκοφαντούλης, αστούλης και χυδαιούλης Παναγιώτη μου! Δεν πας στο διάλο Παναγιώτη μου;


Θες και το καταστατικό του κόμματος για σιγουριά ότι κάτι παρεξήγησες Παναγιώτη μου; Γιατί απ' την πολύ Αυγή, ξέρεις, μαλακώνει ο εγκέφαλος και ξεχνάει ο άνθρωπος. Πάρ' το λοιπόν:

Το ΚΚΕ είναι το Κόμμα της εργατικής τάξης, η συνειδητή οργανωμένη πρωτοπορία της, η ανώτατη μορφή οργάνωσής της. Είναι επαναστατική οργάνωση εθελοντών ομοϊδεατών και αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας, στην οποία θα καταργηθεί κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κάθε καταπίεση και θα διασφαλιστεί ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων για το λαό, ισότητα δυνατοτήτων και δικαιωμάτων, ολόπλευρη πρόοδος του ελληνικού λαού.[...] Το πέρασμα από την καπιταλιστική κοινωνία, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, σε μια σοσιαλιστική κοινωνία προϋποθέτει την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη, την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και την απελευθέρωση της δημιουργικής δράσης των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας. Το ΚΚΕ αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του, για να συνειδητοποιηθεί αυτή η ανάγκη από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Το πάρτι τέλειωσε, πάμε στο δια ταύτα:


Η Ίσκρα επέλεξε την αντιπαράθεση με το ΚΚΕ στην βάση βορβορωδών ψεμμάτων και στρεβλώσεων της πραγματικότητας που είναι παιχνιδάκι για οποιονδήποτε να εντοπίσει. Αυτό είναι το πρώτο αδιαμφησβήτητο γεγονός. Ότι δηλαδή, η υπαίθρια τουαλέτα του Παναγιώτη έπαψε να περιορίζεται στο να ασκεί την αξιοθρήνητή της "κριτική" στις θέσεις του ΚΚΕ και άρχισε να υιοθετεί, να διασπείρει και να επιτείνει τα ανιστόρητα ψέμματα των καθεστωτικών μέσων περί δήθεν δελφινισμού του όποιου Μαρίνου (αυτά στο κομματάκι σου, Παναγιωτάκη!) και, ακόμα χειρότερα, περί δήθεν μετάλλαξης των θέσεων του ΚΚΕ εξαιτίας του.

Δεύτερον, η Ίσκρα αποκαλύπτει έντονο πια πανικό με θέσεις που είναι μακράν γνωστές, πιανόμενη κυριολεκτικά απ' τα μαλλιά της για να αποδείξει ότι αποτελούν υπόγειες μεθοδεύσεις μιας ανερχόμενης ηγεσίας. Επιβεβαιώνει έτσι πλήρως, όπως κάνει και με άλλο πρόσφατο άρθρο της, την πρόσφατη αρθογραφία του LR (1, 2) για τον αυξανόμενο πανικό της αστικής τάξης απέναντι στην προοπτική της εργατικής εξουσίας. Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να μην αντιλαμβάνεται ότι ασκείται μια συντεταγμένη προσπάθεια χυδαίας τρομοκρατίας απέναντι στο ΚΚΕ για τις βασικές του θέσεις, και η οποία μετέρχεται κάθε γκαιμπελίστικης μεθόδευσης και δεν έχει πια καμιάν αναστολή, ηθική ή άλλη. Σπιλώνει ανθρώπους, διαστρεβλώνει θέσεις και παραχαράσσει ακόμα και την ιστορική αλληλουχία, όλα στον βωμό ενός εκβιασμού προς το ΚΚΕ να αποποιηθεί τις αρχές του ίδιου του τού καταστατικού ως κόμματος. Η κατρακύλα του Αριστερού Ρεύματος σε επίπεδο πολιτικού υποκόσμου και μαφίας είναι πλέον αναμφισβήτητη, και δικαιώνει τους σκεπτικιστές απέναντι στις σποραδικές "επιθέσεις φιλίας" του στο ΚΚΕ. Όταν το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης τελεί υπό πανικό, ασχημονεί, και ασχημονώντας, αποκαλύπτει και τον αστικό χαρακτήρα του.

Τρίτον, η Ίσκρα, με το κείμενό αυτό, δηλώνει πια επίσημα την διάθεσή της να συμμαχήσει ανοιχτά τόσο με τον αστικό Τύπο του οποίου τις εντυπωσιακά αβάσιμες θέσεις υιοθετεί πλήρως και θέτει σε κίνηση για δικούς της σκοπούς, όσο και με τον διαδικτυακό υπόκοσμο των σκιωδών "Νέα Σπορά" και "Εργατικός Αγώνας." Εφεξής συνεπώς, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως αρμόζει στο δίκτυο στο οποίο ρητά ενέταξε τον εαυτό της: με την ανοιχτή περιφρόνηση και απαξία που αρμόζει σε ψεύτες, συκοφάντες και πολιτικούς αλήτες. Ευχόμαστε στον κύριο Λαφαζάνη και το ελενίτ αυθαίρετό του καλό πάτο λοιπόν.

Τέταρτον, και μετά τις χυδαιότητες Λυριτζή-Οικονόμου, η Ίσκρα επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν είναι καθόλου το θέμα των αστών η "ηγεσία" του ΚΚΕ. Στους μεν ξύνιζε η Παπαρήγα, στο δε ξυνίζει ο Μαρίνος, πάντα όμως για τους ίδιους ακριβώς λόγους (πολύ άτεγκτος ρε παιδί μου, πολύ σκληρός!), όπως θα ξυνίζει ο Παφίλης, ο Κατσώτης, ο οποιοσδήποτε. Το θέμα πίσω από την δήθεν καϊλα να αναδειχθεί βρε παιδί μου μια καλή "ηγεσία" (που συνιστά θρασύτατη και απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κόμματος) δεν είναι παρά οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος για ανατροπή του καπιταλισμού και εργατική-λαϊκή εξουσία. Αυτές τις θέσεις θέλει πάσει θυσία η αστική τάξη να αναγκάσει το ΚΚΕ στο επόμενο συνέδριο "να πάρει πίσω". Και για αυτό έχει φρυάξει με χίλιους δυο τρόπους και από χίλια δυο φέρεφωνα.

Ε, δεν θα της κάνουμε καθόλου τη χάρη.

Lenin Reloaded

Σχόλια

  1. @ προλεταριος

    Θα είναι χαρά μας να σε δούμε στα ΕΓΚΑΙΝΙΑ τού blog μας.
    Πάρε την παρέα σου κι έλα.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις