ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ NA ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Το ΟΧΙ που είπε ο λαός μας, κατά της φασιστικής εισβολής το 1940 και το οποίο μετεξελίχθηκε σε μαζική ηρωική ένοπλη αντίσταση με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, αποτελεί και σήμερα πηγή έμπνευσης και διδαχής.

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό, το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, η ηρωική του αντίσταση, αποδείχνει ότι όταν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του και οργανωθεί, γίνεται πανίσχυρος. Έχουμε χρέος να μάθουμε και να πούμε στα παιδιά μας την αλήθεια για το 1940 και ό,τι επακολούθησε. Ότι ο φασίστας Μεταξάς έκρυβε από το λαό τα επιθετικά σχέδια των Γερμανών και των Ιταλών. Το όχι που είπε ήταν στο πλαίσιο της εγγλέζικης πολιτικής. Ότι η αστική τάξη, η ελληνική πλουτοκρατία, βιομήχανοι, τραπεζίτες και τα κόμματά τους ή συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και καταλήστεψαν μαζί το λαό ή έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το κρατικό και ιδιωτικό χρυσάφι. Κι όταν επέστρεψαν, σε μια Ελλάδα που είχε απελευθερώσει από τους κατακτητές το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η πρώτη τους δουλειά και ο στόχος ήταν πώς θα αφοπλίσουν και θα εξοντώσουν το λαό με τη στήριξη των Άγγλων και των ταγματασφαλιτών και αργότερα των Αμερικανών.

Η τιμή σ’ αυτόν τον ηρωικό λαϊκό αγώνα των αμέτρητων θυσιών, κατά των ναζιστών και των ντόπιων συνεργατών τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο με εκδηλώσεις, αλλά πρώτα απ’ όλα από τη θέση και τη δράση του καθένα και της καθεμιάς από εμάς απέναντι στα μέτρα που εξοντώνουν και καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας μόνιμα στην εξαθλίωση για να προστατευτούν τα συμφέροντα, τα αμύθητα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, Ελλήνων και ξένων, που χρόνια τώρα καταλήστευσαν το λαό και τη χώρα.

Εχουμε χρέος μας σήμερα να πούμε τα δικά μας ΟΧΙ.

Δεν θα αποδεχτούμε να μείνουν παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς χωρίς θέρμανση.

Δεν θα αποδεχτούμε να μείνει λαϊκή οικογένεια που έχει ανέργους και χαμηλοαμειβόμενους, χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Δεν θα συμβιβαστούμε με αυτό που αξιώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι τραπεζίτες για να συνεχίσουν την κερδοφορία τους: Να καταδικαστούμε εμείς και τα παιδιά μας να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, 6 μέρες, με μισθούς πείνας 350 ευρώ, ανασφάλιστοι, με σύνταξη – επίδομα στα βαθιά γεράματα, χωρίς στοιχειώδεις παροχές Υγείας, Παιδείας. Να κλείνουν μικρομάγαζα και μικρές επιχειρήσεις από τη φοροκαταιγίδα.

Αυτό το ΟΧΙ σήμερα δεν λέγεται μόνο με οργή και αγανάκτηση για όσα ζούμε.

Χρειάζεται να βρεθεί ο ένας δίπλα στον άλλο, ο εργαζόμενος με τον άνεργο, τον μικρό επαγγελματία - έμπορο που έκλεισε ή κλείνει, τον αγρότη, τη γυναίκα, το νέο. Ο καθένας να οργανωθεί, να δράσει στο χώρο δουλειάς με το σωματείο του και όλοι μαζί στη γειτονιά, για να αποκρούσουμε τα μέτρα της εξαθλίωσης.

Χρειάζεται οργάνωση παντού, αλληλεγγύη και συνειδητοποίηση ότι μας έχουν εξαπολύσει πόλεμο χωρίς ημερομηνία λήξης. Απέναντί μας δεν είναι μόνο τα κόμματα που κυβερνούν, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αλλά ολόκληρη η πλουτοκρατία και η ΕΕ. Αυτοί έχουν φέρει την τρόικα. Αυτούς υπηρετεί.

Γι’ αυτό το ΟΧΙ στα μνημόνια και στην εξαθλίωση έχει νόημα μόνο αν είναι ταυτόχρονα και ΟΧΙ στην ΕΕ.

ΟΧΙ! Καμία θυσία για τη λυκοσυμμαχία τους. Αποδέσμευση από την ΕΕ! Μονομερής διαγραφή του χρέους. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. 

Καμία εμπλοκή -συμμετοχή της χώρας στους νέους που πόλεμους σχεδιάζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά της Συρίας και του Ιράν.

Πρέπει να βάλουμε τέλος στα ψέματα και στις παγίδες.

Κανένας να μην ανέχεται τα ψέματα, τους τραμπουκισμούς της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» η οποία εξυμνεί τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τους Έλληνες συνεργάτες των δυνάμεων Κατοχής που μαζί τους δολοφονούσαν και λήστευαν το λαό, που φιλοδοξεί να γίνει ο προστάτης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και του κεφαλαίου, τρομοκρατικός μηχανισμός κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ! Πρέπει τώρα να εμπιστευτούμε την οργανωμένη εργατική – λαϊκή δύναμη και συμμαχία. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τα δεσμά της ΕΕ, χωρίς εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.

Οκτώβρης 2012

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις