Ψάχνουν τις οικογένειες που δεν έχουν εργαζόμενο


Βγαίνοντας από την προχτεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπου συζητήθηκε και το ζήτημα της προστασίας των ανέργων, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε: 

''αναζητούμε με άλλες σκέψεις, άλλες διαδικασίες, π.χ. η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, ή χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα τα οποία υστερούν, για να χρηματοδοτήσουμε στοχευμένες δράσεις, οι οποίες, πλέον, θα εστιάζονται σε οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανένα εργαζόμενο''. 

Αντίστοιχη δήλωση έκανε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, αναφερόμενος κι αυτός στη σημασία να στηριχτούν όσες οικογένειες δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Η προσπάθεια των αστικών κυβερνήσεων να ρίξουν τις προσδοκίες των εργαζομένων στα όρια της ζητιανιάς κλιμακώνεται. Πριν λίγο καιρό, ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που τόνιζε ότι η κυβέρνησή του μοχθεί για να μην υπάρχει σπίτι που δε θα έχει ... έναν εργαζόμενο.

Τι μας λένε δηλαδή; Οτι, αντί οι άνεργοι -στο σύνολό τους- να δικαιούνται και να απαιτούν ουσιαστική στήριξη, θα πρέπει ν' αρχίσουν να ψάχνουν ποιανού η οικογένεια έχει βουλιάξει περισσότερο στην εξαθλίωση για να μοιραστούν τα ψίχουλα που περισσεύουν. Οτι, αντί να οργανωθούν ενάντια στην πολιτική που από τη μία εκτοξεύει την ανεργία και από την άλλη αφήνει χωρίς καν το πενιχρό επίδομα πάνω από 3 στους 10 ανέργους, θα πρέπει ν' αρχίσουν να μετρούν πόσοι ακόμα δε θα παίρνουν ούτε ευρώ.

Οτι, οι λαϊκές - εργατικές οικογένειες πρέπει όχι μόνο να ξεχάσουν το σταθερό μεροκάματο, αλλά και να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα έχουν, όχι έναν αλλά πολλούς ανέργους στα σπίτια τους. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να είναι κι ευχαριστημένες αν κατορθώνουν να μετρούν έστω έναν εργαζόμενο.

Καμιά εντύπωση δε θα μας κάνει, αν σε λίγο καιρό, ο ΟΑΕΔ συμπεριλάβει στα αποδεικτικά για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, βεβαίωση ότι στην ίδια οικογένεια υπάρχει μόνο ένας, ή και κανένας εργαζόμενος...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις