Οι «κούφιες» φράσεις της εργατικής αριστοκρατίας


Οποιος θέλει να «δουλέψει» το λαό, να κρύψει τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα αλλά χωρίς να φανεί ότι το υποστηρίζει, καταφεύγει σε «κούφιες» φράσεις, που δε σημαίνουν τίποτα. Ετσι και ο Στάθης Ανέστης, αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕ, μιλώντας προχτές στην «απεργιακή» συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αφού διαπίστωσε για χιλιοστή φορά τα προβλήματα των εργαζομένων (λες και δεν τα ξέρουν) κατακεραύνωσε τους υπαίτιους.

Να ποιοι φταίνε για το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ. Φταίνε «οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές», «ο θατσερισμός» που «παίρνει την εκδίκησή του από τις κοινωνίες και τους εργαζόμενους για όσα είχαν κατακτήσει με αγώνες, κόπο, ιδρώτα και αίμα την τελευταία 50ετία». Φταίνε «οι τιμωρητικές και νεοφιλελεύθερες εμμονές των Ευρωπαίων ισχυρών» που είναι «άδικες».

Σε απλά ελληνικά, κατά το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ υπάρχουν κάποιοι πολύ κακοί ισχυροί άνθρωποι στην Ευρώπη που είναι «νεοφιλελεύθεροι». Ξαφνικά ξύπνησαν ένα πρωί γεμάτοι με ένα ανεξήγητο μίσος για τους εργαζόμενους και αποφάσισαν να τους «τιμωρήσουν» και να τους «εκδικηθούν». Το μίσος και το πάθος για εκδίκηση τούς έχουν γίνει σε τέτοιο βαθμό «εμμονή» που «αδιαφορούν αν έτσι διαλύουν τον κοινωνικό ιστό».

Με αυτές τις μπουρδολογίες οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στηρίζουν στην πράξη -όσο και αν διακηρύττουν το αντίθετο στα λόγια- τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές. Η στήριξη που προσφέρουν είναι να καλλιεργούν την αυταπάτη ότι αν «έρθουν στα πράγματα» καλοί και ικανοί άνθρωποι με ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα όλα θα γίνουν καλύτερα. Η βαρβαρότητα που ακούει στο όνομα καπιταλισμός, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα γίνει πιο ανθρώπινη, βρε αδερφέ!...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις