''Μαθήματα Ιστορίας'' της Χρυσής Αυγής


Ψέματα των αστών με στόχο το λαό


Ν
έες υπηρεσίες στο σύστημα που την γέννησε και το στηρίζει παρέχει τούτες τις μέρες η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με αφορμή το γιορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Το προηγούμενο διάστημα εξήγγειλε παιδομάζωμα, μάζεψε σε κατά τόπους γραφεία της παιδάκια να τους «μάθει» μυθολογία και «ιστορία», να δηλητηριάσει παιδικές ψυχές και μυαλά με ρατσιστικό μίσος, μίσος για βιοπαλαιστές, σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους επειδή έχουν άλλο χρώμα ή θρήσκευμα.

Τελευταία παρέδωσε «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - Η Αλήθεια για το '21» σε πολυτελές ξενοδοχείο της λεωφόρου Κηφισίας. Εχοντας πίσω του σημαία με το χουντικό φοίνικα, μπροστά σε μερικές δεκάδες νεοναζί που ανά διαστήματα κραύγαζαν «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή», ο αρχηγός των εν Ελλάδι νεοναζί, Ν. Μιχαλολιάκος, απειλούσε: «(...) Ας μάθουν οι μαρξιστές (...) οι αριστεροί μπολσεβίκοι ότι δεν είναι μόνοι τους, θα δώσουμε τη μάχη". Μίλησε για μπολσεβικισμό στα σχολεία, ότι «αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή την πραγματικότητα πρέπει να τη διορθώσουμε (...) λυσσάξανε (σ.σ. έτσι αντιμετωπίζει τις λαϊκές αντιδράσεις στα μαθήματα μίσους των νεοναζί) γιατί θα παίξουμε πλέον μπάλα στην έδρα τους».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην ανοιχτή επιστολή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές με αφορμή την επέτειο της 25ης Μάρτη. Πρωτύτερα τα φασιστοειδή έγραφαν στην ιστοσελίδα τους: «ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα σοβιετικά αυτά απόβλητα της στέππας, έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των παιδιών μας στα ελληνικά σχολεία!». Ο Μιχαλολιάκος κατονόμασε τους μπολσεβίκους ως εχθρούς των «εθνικιστών» και για να πείσει ότι η Επανάσταση του 1821 δεν είχε ταξικά χαρακτηριστικά πρώτα διαστρέβλωσε τον Κορδάτο παρουσιάζοντας αποσπασματικά λεγόμενά του, κατόπιν παρέπεμψε σε δηλώσεις του τότε Αγγλου πρεσβευτή, Στράτφορντ Κάνιγκ, ότι στην Επανάσταση του '21 έβλεπε «φυλετικές και θρησκευτικές αντιπάθειες (...) δεν έβλεπε κοινωνικές αντιπάθειες». Δηλαδή, ο Μιχαλολιάκος πήρε γραμμή απευθείας από τα επιτελεία της «Ιεράς Συμμαχίας», της ΕΕ και του ΝΑΤΟ της εποχής εκείνης, που αντιτάχθηκε όσο κανείς στην Ελληνική Επανάσταση.

Το στέλεχος της οργάνωσης Ειρήνη Δημοπούλου επίσης κατηγόρησε το ΠΑΜΕ για «λόγο διχαστικό, εμφυλιοπολεμικό, αντεθνικό». Γρανάζι του εκμεταλλευτικού συστήματος η Χρυσή Αυγή θέλει να πείσει εργάτες, φτωχομεσαίους αγρότες, νεολαία, όσους συνθλίβονται από τα μονοπώλια, ότι έχουν ίδια συμφέροντα μαζί τους. Οτι τα ίδια συμφέροντα είχαν τότε οι ζάπλουτοι Φαναριώτες και κοτζαμπάσηδες με τον φτωχό λαό που φτωχός παρέμεινε και μετά την εθνική απελευθέρωση, δουλοπάροικος πλέον των Ελλήνων τσιφλικάδων. Να πείσει, π.χ., τον Ελληνα ναυτεργάτη σήμερα ότι τον συμφέρει να πάρει ο Ελληνας εφοπλιστής νέες φοροαπαλλαγές κι επιδοτήσεις από το κράτος (άρα από το λαό), όπως ζητά διαρκώς η νεοναζιστική οργάνωση.

Ο
πωσδήποτε η Χρυσή Αυγή δεν είναι ακριβώς το ίδιο με άλλα κόμματα και μορφώματα των αστών. Ωστόσο, πέρα από τους τραμπουκισμούς των μελών της (το εκμεταλλευτικό σύστημα έχει και τέτοιο καταμερισμό «έργου» στα δυσώδη σπλάχνα του) και το χιτλερικό κιτς που εξ ορισμού τη χαρακτηρίζει και προβάλλει, λίγες διαφορές έχει. Τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου πάνω στην εργατική τάξη και το λαό. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι νεοναζί εκδοχές της αστικής ιστοριογραφίας αναπτύσσουν.

Ολοι αυτοί, με σχολικά βιβλία και άλλα μέσα, επιχειρούν να παραχαράξουν και διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να την απογυμνώσουν από το ρόλο του παράγοντα λαός, αθωώνοντας τους εκμεταλλευτές του, προσπάθεια ενταγμένη στη γενικότερη επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις του λαού, ενάντια στη νέα γενιά. Προσπάθεια η οποία δε στοχεύει στο παρελθόν αλλά στο παρόν και το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλοι αφηγούνται την Ιστορία απ' τη σκοπιά του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου, άλλοι κράζουν για την «ιστορική αλήθεια» απ' τη σκοπιά του πιο κραυγαλέου εθνικισμού. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος με στόχο να υποτάξουν την Ιστορία στα συμφέροντα της αστικής τάξης, να αφαιρέσουν από το λαό την πείρα και τα διδάγματα που προκύπτουν προς όφελός του από τη θεώρηση και ερμηνεία της Ιστορίας με εργαλείο τον ιστορικό υλισμό.

Ολοι αυτοί μαζί κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821 στις 25 Μάρτη, ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί. Μαζί αποσιωπούν ότι με βασιλικό διάταγμα του 1838 ορίστηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την Επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα. Αποκρύπτουν ότι η επίσημη Εκκλησία δεν ήταν υπέρ της Επανάστασης. Οτι όταν ο Παπαφλέσσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει πως όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Μαζί αναπαράγουν το ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της Επανάστασης του 1821, ενώ τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι ντόπιοι πρόκριτοι. Μαζί συγκαλύπτουν ότι η Επανάσταση του 1821 ήταν σύγκρουση με τον Οθωμανικό Δεσποτισμό και συνδεόταν με την απελευθέρωση. Οτι δεν ήταν όλοι οι Ελληνες υπέρ της επανάστασης, ενώ υπήρχαν Ελληνες που ήταν μέρος του οθωμανικού συστήματος εξουσίας.

Ο
λα αυτά δε θα τα πουν ούτε οι χρυσαυγίτες, αλλά ούτε και τα σχολικά βιβλία των άλλων αστών, του αστικού κράτους, γιατί δε θέλουν να ξέρουν οι νεότερες γενιές τι πραγματικά ήταν η Επανάσταση του 1821, τον κοινωνικό της χαρακτήρα, το ζήτημα της εξουσίας που έβαζε, το ποια τάξη θα είναι στην εξουσία, όπως γίνεται σε κάθε επανάσταση.

Αντίστοιχα, και σε μια σειρά άλλα παραδείγματα, και οι δυο πλευρές αστικής ιστοριογραφίας και παραχάραξης της πραγματικής Ιστορίας, εθνικιστές και κοσμοπολίτες, με τον ίδιο ακριβώς στόχο, στήνουν στα δέκα μέτρα το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το κομμουνιστικό κίνημα, το ΚΚΕ. Τι διαφορετικό λένε, αλήθεια, οι χρυσαυγίτες για το ΔΣΕ από άλλους αστούς; Τι διαφορετικό για την απελευθέρωση της Ανατολικής Ευρώπης από τον ακατάβλητο Κόκκινο Στρατό και τα κατά τόπους ηρωικά λαϊκά κινήματα αντίστασης; Τι διαφορετικό γενικά για την πορεία της ΕΣΣΔ ως πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης εργατικού κράτους στον κόσμο με τις μύριες όσες κατακτήσεις όχι μόνο για τον σοβιετικό λαό αλλά και για τους λαούς όπου Γης;

Τα ίδια λένε όλοι οι αστοί με στόχευσή τους ο λαός να μη σταθεί ποτέ στα πόδια του, να μη διεκδικήσει την εξουσία και τον πλούτο που του ανήκουν. Απλά σε κάθε χρονική φάση βγάζουν τον έναν ή τον άλλο μηχανισμό του συστήματος να τους κάνει τη βρωμοδουλειά απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Παλαιότερα ήταν άλλοι, σήμερα είναι η Χρυσή Αυγή, αύριο κάποιον θα βρουν να ανασύρουν μέσα από το βούρκο της σήψης τους.

Οπως απέτυχαν οι προηγούμενοι, θα αποτύχουν κι αυτοί. Γιατί την Ιστορία την γράφουν με το αίμα τους οι λαοί, και τη διαβάζουν όπως τους ανοίγει δρόμους για το μέλλον. Γιατί υπάρχει πλέον σωρευμένη πείρα στο οργανωμένο ταξικό κίνημα να απαντά, να αποκαλύπτει, να καθοδηγεί. Γιατί είναι αποκλειστικά δική του δουλειά, δουλειά του λαού, της οργανωμένης πρωτοπορίας του, να βάλει πολιτικά φραγμό στους φασίστες. Ξεμπροστιάζοντας το συστημικό τους ρόλο και απομονώνοντάς τους στα σχολειά και τις σχολές, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, παντού όπου ζουν και παλεύουν λαϊκοί άνθρωποι. Σε συνάρτηση με τον καθημερινό αγώνα κόντρα και στους υπόλοιπους - σε όλους τους αστούς, για να γίνει ο λαός κύριος στον τόπο του και στον πλούτο που με το μόχθο του παράγει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις