Η Αμερική των αστέγων... η Αμερική που ''δεν είδε'' ο Τσίπρας


Έρευνα που διεξήγαγε η WilderResearch τον Οκτώβρη του 2012 στην πολιτεία της Μινεσότα κατέγραψε πάνω από 10.200 αστέγους (ενήλικες, νέοι, παιδιά), αριθμός αυξημένος κατά 6% από την τελευταία μέτρηση του 2009.

Παιδιά και νέοι ως 21 χρονών αποτελούν περίπου το μισό του άστεγου πληθυσμού της Μινεσότα. Από αυτούς τους 10.200, οι 3.546 ήταν παιδιά με τους γονείς τους και το 46% ήταν νέοι 21 χρονών και κάτω.

Η έρευνα κατέγραψε μια αύξηση του 4% στο αριθμό των οικογενειών που μένουν άστεγες στο σύνολό τους και αύξηση 22% στον αριθμό των άστεγων οικογενειών με δύο γονείς. Επίσης, καταγράφεται άλμα στον αριθμό των ενήλικων άνω των 55 που μένουν άστεγοι.

Η αύξηση των άστεγων μεταξύ 2009-2012 έρχεται να προστεθεί στην ακόμα μεγαλύτερη αύξησή τους μεταξύ του 2006 και 2009, που ήταν 25%, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των άστεγων οικογενειών με δύο γονείς.

Να σημειωθεί ότι η Μινεσότα είχε το 2008 ακαθάριστο εγχώριο προϊόν 262 δισ. δολάρια με κατά κεφαλήν εισόδημα τα 42,772 δολάρια, το δέκατο υψηλότερο στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για το υπόβαθρο και τα χαρακτηριστικά των αστέγων στα μέσα Απρίλη.

Αυτή είναι η «αθέατη» πλευρά της Αμερικής, αυτή που βιώνει η πλειοψηφία του αμερικανικού και όχι μόνο λαού. Όχι μόνο στη Μινεσότα, αλλά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου 46.200.000 Αμερικανοί ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15,1% του πληθυσμού. Αυτό είναι το μείγμα διαχείρισης του Ομπάμα, το πρότυπο του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να δηλώσει στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ ότι «ένα πράγμα που ως Έλληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας, είναι ότι η Αμερική δε βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς βιώνει η χώρα μου σήμερα»...

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι κανένα μείγμα διαχείρησης, όπως κι αν ονομαστεί, σοσιαλδημοκρατικό, αριστερό, πράσινο, εναλλακτικό δεν θα φέρει ανακούφιση στα λαϊκά προβλήματα. Γίνεται ξεκάθαρο ότι μόνος δρόμος για τους εργαζομένους είναι η πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις