Χοιροστάσιο Χρυσής Αυγής

1.Είναι δύσκολο πολύ, ακόμα και μέσα στη φυλακή, οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής ν' αποφύγουν την έξαρση βλακείας των ελεύθερων συναγωνιστών τους. Μακριά από το τσίρκο του, ο Μιχαλολιάκος προσπαθεί να περισώσει ό,τι μπορεί. Αλλά ως κορυφαίος βραδύνους εξατμίζεται μέσα στις αδυναμίες του, αδυνατεί να συλλάβει το παρόν και αφήνεται στο δρόμο που διάλεξαν οι βουλευτές του. Ως εκ τούτου και η επόμενη συνάντηση μαζί τους θα γίνει στον Κορυδαλλό.
2.Εντύπωση αλγεινή μού προκαλούν διάφοροι διανοούμενοι και εκλεκτοί δημοσιογράφοι για το αν πρέπει να κλείσουμε το χοιροστάσιο της Χρυσής Αυγής. Αλήθεια, πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν διάλογο με γουρούνια και μπράβους; Η ξαφνική ευαισθησία των δημοκρατών για τα δικαιώματα των νεοναζίδων και των ψηφοφόρων τους με προκαλούν να σκεφτώ ότι, αν δεν πρόκειται για αφέλεια, τότε πρόκειται για στρατηγική με σκοπό την ψηφοθηρία μέσα από δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες. Δημοσιογράφοι κατά τα άλλα σχολαστικοί και προσεκτικοί ανοίγουν παρενθέσεις και κλείνουν μέσα τους όλο το εγκληματικό μίσος των Χρυσαυγιτών που στρέφεται εναντίον μας. Εκτιμούν ότι μητέρα κάθε αρετής είναι η κατανόηση, αγνοώντας ότι αυτοί στους οποίους απευθύνονται είναι γεμάτοι αγριότητα και απληστία.
3.Τα ακραία ελαττώματά τους τα γουρούνια δεν τα αποχωρίζονται ποτέ. Με υπέρμετρη αλαζονεία και ψευδή αυτοπεποίθηση, στρέφονται εκδικητικά εναντίον όλων. Γι' αυτό δεν χρειάζεται κανείς κλασικές σπουδές, ευγένεια και σεμνότητα. Αρκεί να είναι αδαής και χοντροκέφαλος και γρήγορα θ' αποκτήσει εγκληματικές συνήθειες, τις οποίες θα τελειοποιήσει σύμφωνα με την κλίση του. Η γρήγορη και βαθμιαία κλιμάκωση της βίας θα γίνει σκοπός της ζωής του, και τα προσόντα του θα εκτιμώνται από το χοιροστάσιο ανάλογα με το αποτέλεσμα.
4.Ο Μιχαλολιάκος άργησε να κρύψει τις ιδέες του και τώρα αυτές ελεύθερες γυρνούν και τον εκδικούνται. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τους νεοναζί άλλων χωρών, αλλά οι δικοί μας βρίσκονται σε ομαδική παράκρουση και δεν θ' αργήσουν να χτυπάνε πόρτες αυτοβούλως από το Δαφνί μέχρι τον Κορυδαλλό.
5.Η εικόνα του μάτσο νεοναζί άντρα κρύβει πίσω της έναν μεγάλο φόβο. Ο φόβος αυτός όπως και η έλλειψη στοιχειώδους διαχείρισης των συναισθημάτων του τον στρέφει στο σώμα του, που το χρησιμοποιεί ως μηχανή, που τον απορροφά, γίνεται η έμμονη ιδέα του. Μετατρέπει αυτήν τη μηχανή σε όπλο, με το οποίο αντικαθιστά την αδυναμία της σκέψης του.
6.Χάνοντας μεμιάς τη δύναμή τους, οι Χρυσαυγίτες ζητιανεύουν από τους υπέρμαχους της δημοκρατίας λίγη νομιμότητα, για να μπορέσουν να κρατήσουν τουλάχιστον ένα κομμάτι από το χοιροστάσιο αλώβητο μέχρι τις εκλογές. Με έντονο το φόβο της μεταστροφής του κόσμου, γαβγίζουν χωρίς να δαγκώνουν και ακολουθούν ένα πρόγραμμα υποκριτικά καλής διαγωγής, καταπίνοντας την αδιαλλαξία τους. Απόντων των αρχηγών, εξαφανίζεται η μηδενική ανοχή τους προς όλους και δεν έχουν διάθεση να γυρίζουν σαν νικητές όπως άλλοτε στις γειτονιές. Εχοντας γευτεί μια ζωή γεμάτη βία, χωρίς περιορισμούς, θα αναγκαστούν αργά ή γρήγορα να επιστρέψουν στις παλιές συνήθειες, όπως το να πουλάνε προστασία. Το χοιροστάσιο έπρεπε να έχει κλείσει από τη στιγμή που σχηματίστηκε, γιατί έπαιζε χοντρό παιχνίδι με όλους, αλλά σκόνταψε πάνω στον νεαρό Φύσσα. Οσοι δημοσιογράφοι κόπτονται για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς, ένα μόνο πρέπει να καταθέσουν: τη συντριβή τους, γιατί όλοι αυτοί εξέθρεψαν, για λόγους καθαρά κερδοσκοπικούς, μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών και των εντύπων τους, αυτό το χοιροστάσιο, που ποτέ δεν τους βρωμούσε, απλά τους εξυπηρετούσε γενικώς και αορίστως, όπως τους εξυπηρετεί και σήμερα γενικώς και αορίστως.

Γιώργος  ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις