Κερνούμε το λαό χασίσι, όνειρα, ψέματα και μίση

Ας ξεκινήσουμε με τον Βάρναλη.
Η αστική τάξη κερνάει το λαό και τη νεολαία ακόμα και θάνατο  προκειμένου να εξασφαλίζει την  «κοινωνική ηρεμία». Θέλει μια εργατική τάξη υποταγμένη,  να μη βγαίνει στο δρόμο, να μη ζητάει το δίκιο της.
Με τη Θρησκεία και την Πατρίδα
την ίδια απλώνουμε αρίδα
 τον ίδιο έχουμε σκοπό.
Κερνούμε το λαό χασίσι,
όνειρα, ψέματα και μίση
– δε ντρέπονται για να ντραπώ.
(Το φως που καίει)
Και στο ποίημα « Στη λεύτερη Κίνα», το χασίσι μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα  προκειμένου μια χώρα, ένας λαός να είναι σκλάβοι.
Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς
Το κούτελο στο χώμα
Χασίσι αν θες μετά χαράς
Αλλ’ όχι ελευτερία!
Ενώ στο ποίημα «Της εξορίας» θυμάται  ότι, όταν τον δέσανε με το Δάσκαλο Γληνό για να τον πάνε στην εξορία, μέσα στο βαπόρι ήταν «πρεζάκηδες, αλάνια και λαθρεμπόροι», γιατί το κράτος εξίσωνε  στα μάτια του λαού αυτούς με τους αγωνιστές
Μαζί μας, τελευταίοι, με το βαπόρι
πρεζάκηδες, αλάνια, λαθρεμπόροι.
Ξεπίτηδες, για να φανεί, πως ίσια
λογιούνται η Λεφτεριά και τα χασίσια.
Περνάμε στην εποχή της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ
Στο μεσοπόλεμο παραμονές της κρίσης, τα ναρκωτικά δίνουν και παίρνουν στην Ευρώπη, την  Ασία και την Αμερική. Τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, η άνοδος της ανεργίας, τα τραύματα του Α’ παγκοσμίου πολέμου επουλώνονται δήθεν με τα ναρκωτικά. Η αστική τάξη έχει βρει μια λύση: το αφιόνι που κάνει τη νεολαία και την εργατική τάξη κάθε άλλο παρά διεκδικητική, άρα και καθόλου  επικίνδυνη.
Οι κομμουνιστές, οι ριζοσπάστες αγωνιστές  πολεμούν με κάθε τρόπο τη διαφθορά και την περιθωριοποίηση τμημάτων της νεολαίας και της εργατικής τάξης.
Προβάλλουν τα δικαιώματα της νεολαίας την καλούν να αγωνιστεί γι αυτά, μακριά από ψεύτικους παραδείσους και αδιέξοδα. 
Θέλουν μια νεολαία ελεύθερη που να ασχολείται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, να απαιτεί μόρφωση και δουλειά. Το σύνθημα της ΕΠΟΝ «Τραγουδάμε και πολεμάμε» αγκαλιάζει χιλιάδες νέους και νέες που συνειδητοποιούν πως στο αγώνα βρίσκεται η λύση.
Στο φύλλο του περιοδικού της ΕΠΟΝ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» / Μάρτης 1946 ανάμεσα στα άλλα άρθρα για αθλητισμό, πολιτισμό και μόρφωση διαβάζουμε άρθρο με τίτλο:
«ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ!ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ- Σπάνε τις λέσχες μας(σ.σ  χίτες και ταγματασφαλίτες) ενώ ανοίγουν «ντεκέδες», πορνεία και χασισοποτεία» και παρακάτω αναφέρεται ότι οι χίτες και οι αστυφύλακες εμπορεύονται χασίς. Οι ΕΠΟΝιτες απαιτούν να κλείσουν όλα αυτά τα κέντρα διαφθοράς και καλούν τους νέους στις λέσχες της ΕΠΟΝ.
Και καταλήγουμε στο σήμερα.
Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η ναρκοκουλτούρα δεν ταιριάζει σε μια νεολαία πραγματικά ριζοσπαστική, αριστερή και ελπιδοφόρα.
Δεν είναι δικαίωμα, κύριοι της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το χασίς.. Δικαίωμα είναι η μόρφωση και η δουλειά, η συμμετοχή στον πολιτισμό, την τέχνη και τον αθλητισμό. Αυτά που εσείς κι η Κυβέρνηση σας δεν μπορείτε να τα εξασφαλίσετε για τη νεολαία και προτιμάτε να τους σερβίρετε τα ναρκωτικά.
Απελευθέρωση δεν είναι τα ναρκωτικά. Απελευθέρωση δεν είναι να μπορώ να χρησιμοποιώ και να καλλιεργώ σε  γλαστρούλες το χασίς , όπως κάποτε μας πρότεινε ο ΓΑΠ. Απελευθέρωση σημαίνει αγωνίζομαι ενάντια στη φτώχεια, την υποταγή , την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση.
Έναν άλλο κόσμο αξίζει η νεολαία μας. Η νεολαία που μάχεται για το μεροκάματο, για να μορφωθεί, για να σπουδάσει. Η νεολαία μας που έδωσε και στο παρελθόν και σήμερα  μάχες και αγώνες για να ρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας.
Αυτή η νεολαία στις 9 του Μάη θα τιμήσει την αντιφασιστική νίκη των παππούδων της και θα γυρίσει την πλάτη στα πάρτυ της ναρκοκουλτούρας.
Υ.Γ Ακόμα και η μέρα που διάλεξαν να γίνει αυτό , φανερώνει πόσο γαντζωμένοι είναι οι διοργανωτές  στο άρμα της ΕΕ και των κεφαλαιοκρατών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις