Ποιοι είναι αυτοί;

Λόρδος Νόρμαν Λαμόντ, στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος της Μ. Βρετανίας, που είχε υπηρετήσει στην κυβέρνηση Μέιτζορ. Τζέιμς Κ. Γκαλμπρέιθ, Αμερικανός οικονομολόγος που υπηρέτησε στο προσωπικό του αμερικανικού Κογκρέσου το διάστημα 1982 - 1983, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας. Ζόζεφ Στίγκλιτς, Αμερικανός οικονομολόγος, πρώην επικεφαλής του «ευαγούς» ιδρύματος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Πολ Κρούγκμαν, Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής σε διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια (ΜΙΤ, Γέιλ κ.λπ.), είχε διατελέσει μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του Λευκού Οίκου επί Προεδρίας Ρίγκαν. Χάινερ Φλάσμπεκ, Γερμανός οικονομολόγος, καθηγητής σε γερμανικά πανεπιστήμια, είχε διατελέσει μέλος του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομολόγων - σώμα συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, επίσης είχε διατελέσει στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, επί Σρέντερ. Ο κατάλογος συνεχίζεται.
Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Ονόματα των διεθνών φίλων όσων στην Ελλάδα το παίζουν αντικαπιταλιστές και αριστεροί και υποστηρίζουν ως διέξοδο για το λαό την «καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής». Αυτούς επικαλούνται για να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους σε ομιλίες και άρθρα τους. Κάποιοι απ' αυτούς μάλιστα εργάστηκαν και ως συνεργάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμβουλοι κ.λπ.
Τι δεν λένε αυτοί που τους επικαλούνται; Οτι όλοι αυτοί προτείνουν την έξοδο από το ευρώ με κριτήριο τη στήριξη της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, πώς δηλαδή θα πάρει ανάσα το κεφάλαιο, θα ξαναυγατίσουν τα κέρδη του. Διαφέρει σε τίποτα ο στόχος τους απ' αυτούς που μας μιλάνε για τους ευρωμονόδρομους, την πάση θυσία παραμονή στο ευρώ, από το δρόμο των αντιλαϊκών μνημονίων, τις επιστολές του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών ενώσεων με τις απαιτήσεις τους; Σε τίποτα. Αλλάζει απλώς η μέθοδος εξυπηρέτησης του ίδιου αντιλαϊκού στόχου με το λαό ισοπεδωμένο...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις