Στις 20 του Σεπτέμβρη ψηφίζουμε ΚΚΕ!

Απέναντι στα «διλήμματα» που θέτουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του, ο λαός σήμερα έχει μεγαλύτερη πείρα ώστε να φτάσει στην κάλπη με τα δικά του κριτήρια, με γνώμονα το πώς θα βρεθεί ο ίδιος ενισχυμένος ήδη από την επομένη των εκλογών και στους αγώνες του επόμενου διαστήματος.
Ανεξάρτητα από το ποιο αστικό κόμμα θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο, από το αν θα υπάρξει κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ή κυβέρνηση του πρώτου κόμματος με κάποια μικρότερα, το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι ένα: Αν θα ενισχύσει και θα «νομιμοποιήσει» με την ψήφο του το ενιαίο μπλοκ των κομμάτων του κεφαλαίου που θα βρεθεί έτσι κι αλλιώς απέναντί του, ή αν θα ενισχύσει το ΚΚΕ, ώστε να έρθει πιο κοντά η νίκη του λαού.
Τώρα ψήφισε - ενίσχυσε παντού το ΚΚΕ!
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, η νεολαία, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων έχουν κάθε συμφέρον να στηρίξουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ:
-- Γιατί πλέον έχουν ατράνταχτα και χειροπιαστά στοιχεία ότι το ΚΚΕ είπε έγκαιρα την αλήθεια στο λαό, ποτέ δεν τον κορόιδεψε για να ψαρέψει κάποιες ψήφους. Προειδοποίησε έγκαιρα για την πορεία των εξελίξεων, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς γιατί αποκάλυψε πού οδηγούσε η στρατηγική του, όσο και αν την έντυνε με κάποια αριστερά συνθήματα. Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για τους σιδερένιους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας, που επιβάλλουν το ξεζούμισμα του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου, όταν άλλοι έσπερναν - και σπέρνουν ακόμα - αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής ανάπτυξης μέσα στο πλαίσιό τους. Οταν άλλοι μιλούσαν για την «Ευρώπη που αλλάζει», το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, όπως η ΕΕ, αλλάζουν μόνο προς το χειρότερο για τους λαούς.
-- Γιατί το ΚΚΕ λέει το πραγματικό και ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα,ακριβώς γιατί αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες τους, την ίδια τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που με ευθύνη σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και της προέδρου της Βουλής, και αυτών της ΛΑΕ του Λαφαζάνη, που ξανασηκώνουν το κάλπικο αντιμνημονιακό παραμύθι στηρίζοντας την καπιταλιστική ανάπτυξη, δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση και ψήφιση.
-- Γιατί το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που οργάνωσε με συνέπεια την πάλη του λαού, όταν οι άλλοι του έλεγαν «να κάνει υπομονή», να στηρίξει την «περήφανη διαπραγμάτευση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Κόντρα σε όλα αυτά, καθώς και στις εργοδοτικές πιέσεις, το ΚΚΕ πάλεψε και παλεύει με κάθε τρόπο για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, για την αλληλεγγύη, την κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού στα χρόνια της κρίσης και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.
-- Γιατί το ΚΚΕ θα είναι και αύριο πιο αποφασιστικά το στήριγμα του λαού απέναντι στη «χορωδία των εκβιαστών» και των αντιλαϊκών μονόδρομων, εντός και εκτός Ελλάδας. Ηδη οι εγχώριοι βιομήχανοι υπογραμμίζουν ότι «δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χρόνου για περαιτέρω καθυστερήσεις» στην υλοποίηση του μνημονίου, όπως και ο πρόεδρος της Κομισιόν. Κόντρα στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ του κεφαλαίου, των κομμάτων του και των λυκοσυμμαχιών του, ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην όποια κυβέρνηση, θα υπερασπιστεί τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα από καλύτερες θέσεις, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στη μαζικοποίηση και δυναμική αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική δράση του εργατικού κινήματος, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας. Αντίθετα, την ψήφο στα άλλα κόμματα αμέσως ο λαός θα την βρει απέναντί του. Η επόμενη κυβέρνηση θα την επικαλείται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα διεκδικούν, θα αγωνίζονται ενάντια στα νέα μέτρα, στους νέους εφαρμοστικούς νόμους.
-- Γατί η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους είναι η μοναδική ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση, που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός, στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ. Μόνο η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να αξιοποιήσει και να αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού, ακριβώς γιατί κριτήριο της παραγωγής θα είναι οι ανάγκες του και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι ο μοναδικός δρόμος, που αποτρέπει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, που στρέφονται σε βάρος των λαών, να μην εμπλακούμε στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τους ματωμένους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
-- Γιατί η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις οργάνωσης - ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της Λαϊκής Συμμαχίας, της οργάνωσης και της μαχητικότητας του λαού ενάντια στην παραίτηση και τη μοιρολατρία. Γιατί μόνο μέσα από την πάλη σε αυτήν την κατεύθυνση μπορεί ο λαός να καθυστερήσει και να αποκρούσει μέτρα, να αποσπάσει μέτρα ανακούφισης, να ανοίξει δρόμο για την ανάκτηση των απωλειών του και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.
Με ισχυρό ΚΚΕ παντού μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τη λαϊκή νίκη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις