Αλέξης Κουτσόγιωργας ή το παλιό μασκαρεμένο σε νέο

Η τρέχουσα προεκλογική περίοδο και τα επιχειρήματα που κατατίθενται μου θύμισαν το ποίημα του του Μπ. Μπρεχτ «Η παρέλαση του παλιού καινούριου»:
Στεκόμουν πάνω σ” ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο.
Σέρνονταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει.
(…)
Ετσι και εγώ στέκομαι απέναντι από την οθόνη και ακούω τον Αλεξή Τσίπρα, εκπρόσωπο του «Νέου»,  να δίνει τη μάχη απέναντι στο «Παλιό», τη ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη:
— «δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο που έδιωξε ο λαός τον Γενάρη να επιστρέψει τώρα από το παράθυρο». «Στις 20 Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο, ξεκινάμε μαζί την μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν οι πολιτικοί και τα κόμματα του χτες».
— «καθαρή και ισχυρή εντολή να ξεμπερδέψουμε με το χθες, να ξεκινήσουμε την μεγάλη πορεία για να κερδίσουμε το αύριο»
— «ούτε τα κορακίστικα του παλιού που ξαφνικά αναθάρρησε από την αραίωση των γραμμών μας και σηκώνει κεφάλι»
Και θυμήθηκα τον αείμνηστο Μένιο Κουτσόγιωργα  τον εμπνευστή της μάχης του Φωτός (ΠΑΣΟΚ) απέναντι στο Σκοτάδι  (ΝΔ) . Αυτό την εποχή που θα βάζαν τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.  Και το μόνο που συνειδητά κατάφεραν (μαζί με τους επιγόνους) ήταν να ρίξουν  το λαό στο λάκκο των λεόντων (Ευρωπαϊκή Ενωση).
Και εμείς σήμερα,μετά από όσα ακούσαμε και βιώσαμε μια εμπειρία την αποκτήσαμε και θα τη χρησιμοποιήσουμε στις εκλογές για να αντιμετωπίσουμε το Παλιό που δεν παρέδωσε τα όπλα, αλλά ανασυγκροτήθηκε, μασκαρεύτηκε και παρουσιάζεται σαν Νέο:
— Της Πρώτης Φοράς Αριστερής κυβέρνησης που για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να δώσει διαπιστευτήρια στην Ευρώπη συνεργάστηκε με την εθνικιστική Δεξιά.
— Αυτής της κυβέρνησης που, για τους ίδιους λόγους, επέλεξε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο και στελέχωσε τις κρίσιμες θέσεις του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού με ανθρώπους που υπηρέτησαν επιτυχώς κατά το παρελθόν αντιλαϊκές πολιτικές.
— Η ίδια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν κατάργησε κανένα μνημονιακό νόμο (εξελέγη με σημαία το σύνθημα «Με ένα νόμο θα καταργήσουμε τα μνημόνια»), που όχι μόνο βάδιζε για εφτά μήνες με πυξίδα τις οδηγίες και τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, αλλά υπέγραψε ένα εξοντωτικό και βάρβαρο για το λαό 3ο Μνημόνιο.
— Αυτοί οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να μας ξεγελάσουν πάλι  λέγοντας μας ότι είναι δυνατόν να αμβλυνθούν οι  συνέπειες από το τρίτο μνημόνιο για να υποκλέψουν την ψήφο μας.
Γι’ αυτό και εμείς μετρώντας τη στάση τους απέναντι στη ζωή μας, και ξέροντας ότι αυτό το 3ο Μνημόνιο είναι  είναι κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα και για το ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΝΔ (και για ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ)  θα ακούσουμε την προτροπή του κ. Αλέξη Τσίπρα: «Ας ξεμπερδέψουμε λοιπόν οριστικά με το παρελθόν, ας ξεκινήσουμε τον αγώνα να κερδίσουμε το αύριο» βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτόν και τους ομοίους του και όσους υπηρετούν και διαχρονικά υπηρέτησαν (Λαφαζάνης κλπ.) τα συμφέροντα του κεφαλαίου  και θα επιλέξουμε το πραγματικό καινούριο. Και το πραγματικά καινούριο θα προκύψει με οικονομία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι το κέρδος του κεφαλαίου και για να γίνει αυτό πρέπει εμείς να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας και της κοινωνίας, με τη δικιά μας εξουσία.  Και αυτό εκπροσωπεί το ΚΚΕ
Και την επομένη των εκλογών το ΚΚΕ θα είναι ο σύντροφος  μας στην πάλη μας ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, την ώρα που όλα τα άλλα κόμματα θα είανι στοιχισμένα στην ίδια γραμμή, δηλαδή πώς θα εφαρμόσουν τα μνημόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις