Αντιασφαλιστική γυμναστική

«Επαναστατική γυμναστική» χαρακτήρισε το «NewsΙt» τη χτεσινή κινητοποίηση δεκάδων συνδικάτων, ομοσπονδιών, συνταξιουχικών οργανώσεων και της ΠΑΣΕΒΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που συνεδρίαζε η Επιτροπή «σοφών» για τη νέα σφαγή στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Δυο λόγια, όμως, γι' αυτή την ...«επαναστατική γυμναστική» δε φρόντισε να πει στους αναγνώστες του το σάιτ, γι' αυτό ας τα πούμε εμείς.
Προφανώς, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η νέα μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η πλήρης κατάργηση των ΣΣΕ, οι συντάξεις - επιδόματα και άλλα που ετοιμάζονται, δεν είναι λόγος - σύμφωνα με το σάιτ - για να διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
Αντίστοιχα μέτρα παίρνονται και έχουν παρθεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ εδώ και δεκαετίες. Στην Ελλάδα κάποια καθυστέρησαν εξαιτίας και των μεγάλων αγώνων που δόθηκαν για το Ασφαλιστικό, ενώ τα ταξικά συνδικάτα καλούν σήμερα σε παλλαϊκό αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών.
Πού στοχεύει, λοιπόν, η υποβάθμιση των συλλογικών αγώνων μέσω τέτοιων χαρακτηρισμών;
Σίγουρα όχι στην πρωτοτυπία, αφού εκτός από προβοκατόρικοι, τέτοιοι τίτλοι είναι και αρκετά κοινότυποι...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις