"Λιτός βίος" με ... γεμιστά ... και μαρμελάδα

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να ακούγεται από τα χείλη της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» θα είναι σαν τα ...γεμιστά.
Οπως είπε η Θεανώ Φωτίου, «υπάρχει δυνατότητα αν κάνουμε οικονομία και φτουρίσουν τα πράγματα. Ξέρετε και τα γεμιστά είναι επινόηση του ελληνικού λαού, ώστε πολύ φτηνά να τρώει μια ελληνική οικογένεια».
Στην προέκτασή της, η δήλωση αυτή της υπουργού σημαίνει ότι από το υστέρημα των φτωχών θα φάνε ένα πιάτο φαΐ και οι πάμπτωχοι. Που σημαίνει μοίρασμα της φτώχειας σε περισσότερους, για να μη φαίνεται η ακραία φτώχεια, που θα μεγαλώσει εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής και των μνημονίων που σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Δεν είναι, πάντως, η Φωτίου που στέλνει τέτοια μηνύματα στο λαό, θέλοντας να κρατήσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών και των απαιτήσεών του από τη νέα κυβέρνηση, να συμβιβαστεί με τη φτώχεια του και με τις νέες θυσίες που του ζητάνε.
Θυμίζουμε ότι η πρώτη δήλωση που έκανε ο Γ. Βαρουφάκης, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη του περασμένου Γενάρη, ήταν:
«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου (...) Οι Ελληνες μεγαλούργησαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ξόδευαν λιγότερα από τα έσοδά τους, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις ξόδευαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, όταν ήταν περήφανοι που δεν χρώσταγαν»...
Χτες, επίσης στην πρωινή εκπομπή του «ΜΕΓΚΑ», η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δίνοντας συνέχεια σχετικά με τη δήλωσή της, είπε:
«Τι θέλει ο λαός; Θέλει νοικοκύρεμα. Θα ασκήσουμε πολιτική με βάση αυτό που θέλει ο λαός. Και νοικοκύρεμα είναι να μαζεύουμε τα φρούτα που περισσεύουν, να τα κάνουμε μαρμελάδα και όχι να τα πετάμε στις χωματερές. Το ίδιο εννοούσα και με τα γεμιστά».
Βλέπετε; Η κυρία Θεανώ ξέρει από νοικοκυροσύνη. «Κοινωνική πολιτική» να σου πετύχει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις