Διαγωνισμός ... στα διαπιστευτήρια

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την περασμένη Τετάρτη, τόσο ο Γ. Σταθάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός της συγκυβέρνησης, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κατέθεσαν τις θέσεις των κομμάτων τους για «Το μοντέλο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» που ήταν και το θέμα της εκδήλωσης.
Ο Γ. Σταθάκης επισήμανε ότι «η συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση με τους δανειστές», δηλαδή το μνημόνιο «στα θετικά της οποίας περιλαμβάνονται η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους μέχρι το 2022 και η ήπια δημοσιονομική προσαρμογή της, δημιουργεί ένα ασφαλές πλαίσιο, προκειμένου να στραφούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, στην ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών». Ο Κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, έκανε σαφές ότι το «μνημόνιο αποτελεί δεσμευτικό κείμενο για όλους».
Στο θέμα της «προσέλκυσης επενδύσεων», ο Γ. Σταθάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει «αρνητική επίδοση», η οποία «οφείλεται στις γκρίζες ζώνες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το θεσμικό πλαίσιο υποδοχής τέτοιων επενδύσεων που αφορούν κυρίως στη χωροταξία, στο περιβάλλον και το φορολογικό», προτείνοντας απλούς και ξεκάθαρους κανόνες σε αυτά τα πεδία, «ώστε να διαμορφώνουν ένα μακροπρόθεσμα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον». Αντίστοιχα, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «για τη προσέλκυση επενδύσεων, υπάρχει χάος το οποίο πρέπει να διευθετηθεί. Το κράτος να διαχειριστεί σωστά την ακίνητη περιουσία. Να αποσαφηνιστούν οι χρήσεις της γης, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επενδυτών», αλλά και τα «φορολογικά κίνητρα».
Και αφού και οι δύο κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους στο μεγάλο κεφάλαιο, με θέσεις που αλλάζουν μόνο στη φρασεολογία, ο Γ. Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ...«οι πολύ μεγάλες προγραμματικές αποκλίσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ καθιστούν πολιτικά μη βιώσιμη μία κυβέρνηση συνασπισμού των δύο κομμάτων»! Μας δουλεύουν κανονικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις