Γιατί αφηνίασαν με τον Πελετίδη…

gallery thumbnail
Από την είσοδο της πορείας στα Μέγαρα 
την Παρασκευή το απόγευμα
Αύριο η μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα κατά της ανεργίας, με πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων φτάνει στην πλατεία Συντάγματος, φτάνει στο τέλος της! Έβγαλαν χολή και έδειξαν τα δόντια τους τα μαντρόσκυλα του συστήματος, κατηγορώντας τον δήμαρχο της Πάτρας για λαϊκισμό προκειμένου αύριο να στηθεί μια φιέστα, ώστε να δείξει ο Κουτσούμπας το κορμί του! Και γιατί να το δείξει μόνο ο Κουτσούμπας;! Γιατί να μην πάει κι ο “Ελπίδας”;! Σε τόσες και σε τόσες συγκεντρώσεις της πλάκας πήγε! Ας πάει και σε μια κανονική… Πλάκα κάνουμε! Δεν χρειάζεται να λερώσει την μεγάλη αυτή πορεία κατά της ανεργίας όπως λέρωσε με τα βρωμολούλουδά του την μάντρα της θυσίας.
Γιατί όμως αφηνίασαν με τον Πελετίδη;
Γιατί αντί να προσπαθεί να διαχειριστεί την φτώχεια και την ανεργία με “χάπια”, “ενέσεις” και άλλα ημίμετρα, όπως κάνουν όλοι οι συστημικοί δήμαρχοι, έβγαλε μαζί με την δημοτική αρχή τον κόσμο στους δρόμους!
Γιατί έβγαλε από το σπίτι τους και από το “καβούκι” τους ανθρώπους που είχαν απομονωθεί εξαιτίας της ανεργίας, βυθιζόμενοι στο χάος μην μπορώντας να βρουν ατομική λύση στο πρόβλημά τους.
Γιατί έκανε ανθρώπους που είχαν χάσει την αυτοεκτίμησή τους να περπατήσουν χαμογελαστοί με το κεφάλι ψηλά αντάμα με άλλους ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα, χωρίς να κατηγορούν τον εαυτό τους για την κατάντια τους, όπως θέλει το σύστημα, αλλά φωνάζοντας ότι δεν είναι άνεργοι επειδή είναι άχρηστοι, αλλά επειδή έτσι θέλει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που λέγεται καπιταλισμός.
Γιατί το ότι ξέφυγαν από την απομόνωσή τους μακροχρόνια άνεργοι δίνοντας το χέρι ο ένας στον άλλον και περπατώντας το δρόμο του αγώνα δεν το βίωσαν μόνο οι ίδιοι που βάδισαν την απόσταση Πάτρα – Αθήνα, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων που δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος σ’ αυτήν την πορεία, αλλά την παρακολούθησαν σαν αχτίδα φωτός στην μαυρίλα που προσπαθεί να τους βυθίσει ο καπιταλισμός και οι υποτακτικοί του.
Γιατί ο αγωνιστής δήμαρχος της Πάτρας έδειξε τον δρόμο για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που γεννάει η σαπίλα του καπιταλισμού και σίγουρα ο δρόμος αυτός δεν είναι το ρουσφέτι, το γλύψιμο και το παρακαλετό, αλλά ο αγώνας για μια ζωή αξιοπρεπή, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπως αξίζει στο γένος του ανθρώπου το 2016 με τόσο παραγόμενο πλούτο, με τόσο ανεπτυγμένη επιστήμη, με τόσο εξελιγμένα μέσα παραγωγής.
Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση της Πάτρας έδειξε τους δρόμους της λαϊκής πάλης, γιατί στους δρόμους αυτούς θα κριθεί το δίκιο, όπως στους δρόμους κρίθηκε το δίκιο σ’ όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.
Ποιοι αφηνίασαν με τον Πελετίδη κατηγορώντας τον για λαϊκισμό;
Αυτοί που φόρτωσαν τους πρόσφυγες στο πλοίο και τους κουβάλησαν στην πλατεία Συντάγματος τότε που διαφήμιζαν τον θίασο της Αριστεράς των κινημάτων.
Αυτοί που γέμιζαν τις πλατείες κρατώντας κουτάλες και τεντζερέδες, φωνάζοντας “να καεί, να καεί το μπ….έλο η Βουλή” τότε που δεν είχαν στρώσει τους πισινούς τους φαρδιά πλατιά στα έδρανά της.
Αυτοί που τις ημέρες των μεγάλων απεργιών γέμιζαν τους χώρους δουλειάς ως απεργοσπάστες και το βράδυ σουλάτσερναν με μπύρα και σουβλάκι στις πλατείες ως επαναστάτες (ζητούμε συγνώμη από όσους θαμώνες των πλατειών έτυχε να μην είναι απεργοσπάστες)!
Αυτοί που γέμιζαν τις πλατείες φωνάζοντας “έξω το κόμματα και τα σωματεία”, ετοιμάζοντας την μεταπήδηση της “αριστεράς” στην διαχείριση της σάπιας εξουσίας των “μεγαλοκαρχαριών” στο κάτω μέρος της πλατείας και εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού στο πάνω μέρος της πλατείας!
Αυτοί που αφού δημιούργησαν ένα απολίτικο και αποπροσανατολισμένο κίνημα των πλατειών, αφού επιτέθηκαν με ρόπαλα, μολότοφ και πέτρες εναντίον του συντεταγμένου ταξικού κινήματος, έστειλαν τον κόσμο στον καναπέ του εν μία νυκτί ρίχνοντας το σύνθημα “ψηφίζουμε και φεύγουν”.
Αυτοί που θα ήκοβαν τον ΕΝΦΙΑ, που θα αποκαθιστούσαν μισθούς και συντάξεις, που θα καταργούσαν τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο και αντί γι’ αυτά έχουν κρεμάσει το λαό από το τσιγκέλι και τον γδέρνουν ζωντανό!
Αυτοί που σε ένα βράδυ μετέτρεψαν το “ΟΧΙ” του λαού σε “ΝΑΙ” γιατί έτσι γούσταραν τ’ αφεντικά τους οι πλουτοκράτες!
Αυτοί που κορόιδεψαν με τόσο χυδαίο και ξετσίπωτο τρόπο τον λαό, όσο κανένας άλλος μέχρι τώρα δεν τον είχε κοροϊδέψει.
Αυτοί είναι που κατηγορούν τον Πελετίδη και τον Κουτσούμπα για λαϊκισμό! Πάει να πει ότι αφού τους κατηγορούν τέτοιου ήθους και πρακτικής όντα, πρέπει να αισθάνονται περήφανοι γιατί κάνουν καλά τη δουλειά τους από την πλευρά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των ανέργων, των λαϊκών στρωμάτων. Το πρόβλημα θα ήταν αν θα τους παίνευαν όλα αυτά τα καρναβάλια που μαγάρισαν κάθε τι αριστερό και προοδευτικό, δηλώνοντας μέχρι και κομμουνιστές! Πάει να πει ότι αύριο το Σύνταγμα θα ομορφύνει και ο άνθρωπος θα ψηλώσει λίγο ακόμα το μπόι του με το λιθαράκι όσων σχεδίασαν κι όσων περπάτησαν την πορεία αυτή, στο μεγάλο δρόμο για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς και της ανεργίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις