Αντιμετώπιση των τουρκικών υπερπτήσεων "κατά πάγια πρακτική" και στολές παραλλαγής

gallery thumbnail
Μετά τις πρώτες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσσες, ανακοινώθηκε ότι «κατά πάγια πρακτική» τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν, αναχαιτίστηκαν, ενώ ενημερώθηκαν ΝΑΤΟ - ΕΕ! Παρά τις κυβερνητικές αυτές ενέργειες οι υπερπτήσεις συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες. Αντίστοιχα συνεχίστηκαν και οι αναχαιτίσεις, καταγγέλθηκαν οι παραβιάσεις «με τον αυστηρότερο τρόπο» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ  και επιπλέον ενημερώθηκε «σε πολύ υψηλό επίπεδο ο αμερικανικός παράγοντας». Από στρατιωτικής πλευράς επίσης διατάχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ντύθηκε με στολή παραλλαγής.
Ο απλός εργαζόμενος, ο άνθρωπος του λαού, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και τα στρατευμένα παιδιά μας δεν πρέπει να τσιμπάνε, ούτε σε ψευτοτσαμπουκάδες, ούτε στο εθνικιστικό μίσος που καλλιεργείται από ορισμένες πλευρές, ούτε στην πάγια πρακτική των ελληνικών κυβερνήσεων να αναγορεύουν σε εθνικούς σωτήρες τις λυκοσυμμαχίες! Πρέπει να κρίνουν την συγκεκριμένη κυβερνητική τακτική και την γενικότερη σχέση της χώρας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με βάση την πείρα τους.
Έχουν μήπως εξασφαλιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας κάτω από την ομπρέλα τους; Με ευθύνη και των λυκοσυμμαχιών δεν έχουμε ανοιχτά θέματα στη Θράκη και στο Αιγαίο ή μήπως ξεχνιέται η στάση τους απέναντι στο Κυπριακό διαχρονικά;
Όλοι ας σκεφτούν πόσο ψεύτικος ήταν ο ισχυρισμός, ότι με την ένταξη στην ΕΕ, τα σύνορα της χώρας θα γινόταν σύνορα της ΕΕ. Αντί αυτού έχουμε γκριζάρισμα στο Αιγαίο και αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις. Ζούμε κυριολεκτικά μια «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο, κάτι που βιώνουν ακόμα πιο έντονα στο πετσί τους τα στελέχη των ΕΔ! Σήμερα ο καθένας διαπιστώνει ότι διαψεύστηκαν οι όποιες ελπίδες είχαν καλλιεργηθεί από την εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν για περιορισμό του προσφυγικού ρεύματος. Ούτε να περιμένει κανείς, ότι η τουρκική πλευρά «θα εκτεθεί» στα μάτια των «συμμάχων», όπως προσπάθησαν να πείσουν οι της κυβέρνησης, προσκαλώντας τους.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν πρόκειται να μας σώσουν. Δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, ούτε θα το κάνουν στο μέλλον. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει τα σύνορα στο Αιγαίο, γιατί το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. ΝΑΤΟ και ΕΕ νίπτουν τας χείρας τους, θεωρώντας τις τουρκικές διεκδικήσεις ως «διμερείς διαφορές», στις οποίες δεν επεμβαίνουν, επίσης κατά πάγια τακτική.
Αντίθετα ΝΑΤΟ και ΕΕ, ως επιδιαιτητές, επιδιώκουν την διατήρηση των «ελληνοτουρκικών διαφορών», για να μπορούν να διατηρούν και τον έλεγχο στην περιοχή. Σε τοπικό επίπεδο επιδιώκουν την συγκυριαρχία - συνδιαχείριση και την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Η εγκατάσταση τους στο πέλαγος, με την ΝΑΤΟική αρμάδα SNMG2 και την FRONTEX, είναι η πρώτη πράξη του έργου. Παράλληλα, παίρνουν καλύτερες θέσεις στην πολεμική σκακιέρα του ανταγωνισμού τους με αντίπαλες ιμπεριαλιστικές και περιφερειακές δυνάμεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, δηλαδή: σφαίρες επιρροής, νέες αγορές, πηγές και δρόμους μεταφοράς υδρογονανθράκων. Για τα συμφέροντα αυτά, δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν χώρες και λαούς. Για τις δουλειές τους αυτές, γράφουν το διεθνές δίκαιο στα παλιά τους τα παπούτσια, δεν χρειάζονται εθνικά σύνορα, χρειάζονται βάσεις και υποδομές. Όλα τούτα, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, τα παρέχουν κατά πάγια τακτική οι ελληνικές κυβερνήσεις, φέρνοντας όλο και πιο κοντά στη χώρα τον κίνδυνο εμπλοκής της σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Κάθε άνθρωπος του λαού, τα στελέχη και τα στρατευμένα παιδιά μας δεν έχουν κανένα συμφέρον από τη συμμετοχή της χώρας στις λυκοσυμμαχίες και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους.
Ο λαός, μαζί με την πάλη του για μια καλύτερη ζωή σε μια άλλη κοινωνία, με κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία προς όφελος του και την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, έχει κάθε συμφέρον και δικαίωμα να διεκδικήσει την έξοδο της από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην αναζητήσει άλλον ιμπεριαλιστή - προστάτη, εκμεταλλευτή. Στόχος των λαϊκών αγώνων πρέπει να είναι μια άλλη εξουσία στη χώρα, που θα κινείται σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση και θα αναπτύσσει σε βάση ισοτιμίας διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες, αμοιβαία επωφελείς, που θα σέβονται τα δίκαια των λαών.
Υποναύαρχος (ε.α.) ΠΝ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις