"Ζητάει και τα ρέστα" η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Χαϊδαρίου

gallery thumbnail
Φυσικά και δεν περιμέναμε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει με το ΚΚΕ για το Προσφυγικό αλλά πάει πολύ η παράταξή του στο Δήμο Χαϊδαρίου να «ζητάει και τα ρέστα», γιατί η δημοτική αρχή καλεί τον Χαϊδαριώτικο λαό να διεκδικήσει συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των προσφύγων αλλά και: «να στηρίξει με όλους τους τρόπους τους πρόσφυγες, να θυμηθεί τις ρίζες του, την ξενιτιά των προγόνων του. Να βγάλει συμπεράσματα για τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, μια χούφτα καπιταλιστές ξεκληρίζουν ολόκληρους λαούς για να γεμίζουν τις τσέπες τους. Να στρέψει την οργή του ενάντια στον πόλεμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στην κυβέρνηση που συμμετέχει στο αιματοκύλισμα!» Μάλιστα, η τελευταία φράση, ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που στην ανακοίνωσή του την παραθέτει μισή! Εχει διαγράψει την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και έχει αφήσει μόνο την κυβέρνηση! Γιατί; Μήπως γιατί η κυβέρνηση υπογράφει τις συμφωνίες εγκλωβισμού της ΕΕ και καλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;
Ποιοι πραγματοποιούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που όπως λέει: «έχουν αποτέλεσμα την πιο οξεία προσφυγική κρίση»; Δεν είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί στους οποίους σύμφωνα με τον Τσίπρα η συμμετοχή της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη; Γιατί δεν τους αναφέρει; Για να τους βγάλει λάδι ή γιατί δεν θέλει να στραφεί η οργή του λαού απέναντί τους; Ή μήπως τώρα που «η ΕΕ είναι το σπίτι μας» και «οι Αμερικάνοι φίλοι μας» ο λαός πρέπει να δώσει συγχωροχάρτια, να δείξει ανοχή, να στηρίξει τις επεμβάσεις τους γιατί ντόπια μονοπώλια θέλουν να προωθήσουν τη θέση τους εν μέσω οξυμένων ανταγωνισμών για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών ενεργειακών πηγών, πρώτων υλών και δρόμων μεταφοράς τους;
Η συμμετοχή της κυβέρνησης στο αιματοκύλισμα δεν είναι γενική και αφηρημένη λόγω του ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, έχει άμεσο, πρακτικό χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα:
Στη Λάρισα εδρεύει ένα από τα πέντε στρατηγεία της ΕΕ το οποίο ενεργοποιήθηκε για τον έλεγχο και τη διοίκηση της επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Στη Σούδα της Κρήτης βρίσκεται η ΝΑΤΟική βάση, την οποία η κυβέρνηση διαφημίζει ως «ένα αεροπλανοφόρο που δεν μπορεί να βυθιστεί και οι σύμμαχοί μας μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν σε τουρκικά παζάρια». Μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο υπουργός Π. Καμμένος, διαβεβαίωσε: «Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε εγκαταστάσεις, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διευκολύνουμε τις δυνάμεις της Συμμαχίας (σ.σ. του ΝΑΤΟ), ώστε να αναπτύξουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να ασφαλίσουμε τους ενεργειακούς διαύλους και τον ενεργειακό εφοδιασμό».
Δεν ξέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ιμπεριαλιστές με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας βομβάρδιζαν το Ιράκ, τη Συρία κ.α. Και επειδή τη Λάρισα, τη Σούδα και τις άλλες ΝΑΤΟικές υποδομές τις βρήκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είπαν να φτιάξουν μια δική τους ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο, γιατί όπως λένε: ««η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής». Θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία, και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ, η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο».
Τι κάνει η κυβέρνηση για το Προσφυγικό; Την ίδια ώρα που πουλάει ανθρωπισμό για τους πρόσφυγες, υλοποιεί τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις. Στήριξε και εφαρμόζει τις αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και αυτές με την Τουρκία που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, προβλέπουν καταστολή, επαναπροώθηση, με αυστηρή τήρηση της Σένγκεν, δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής, παραβίαση τη Συνθήκη της Γενεύης γιατί δεν αναγνωρίζουν το status του πρόσφυγα στους Αφγανούς, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και ιμπεριαλιστική κατοχή.
Η υποκρισία περισσεύει! Και με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που βομβαρδίζουν και δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων και με τους πρόσφυγες δεν γίνεται! Γιατί ακόμα κι αυτό που λέει ο λαός μας: «να σε κάψω Γιανν' μ' να σ' αλείψω λάδι», δεν ισχύει.
Και με την ευκαιρία:
Γιατί δεν αποσύρει άμεσα τη συμφωνία της για την ανάμειξη ναυτικής ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο;
Γιατί δεν δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα παραχωρήσει καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή ή βάση, χρήση χερσαίου, εναέριου ή θαλασσίου χώρου, που θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία ή την πραγματοποίηση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων;
Γιατί δεν αποσύρει τη στήριξή της στις αποφάσεις της ΕΕ, που, μαζί με τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, καταδικάζουν χιλιάδες πρόσφυγες σ' εγκλωβισμό στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους;
Και τέλος πάει πολύ να εγκαλούν τους κομμουνιστές και το δήμο γιατί: «δεν συμμετέχουν έμπρακτα σε καμία δομή αλληλεγγύης, αλλά στέκονται απέναντι συνήθως με πολεμικές κραυγές στην κυβέρνηση», ενώ ξέρουν ότι τα μέλη του ΚΚΕ στο ταξικό κίνημα, στις λαϊκές επιτροπές, στους φορείς δίνουν τη μάχη της αλληλεγγύης. Ξέρουν ότι από την πρώτη στιγμή ο δήμος μαζεύει είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες και τώρα μετά την εγκατάσταση τους στο Σκαραμαγκά απευθύνει νέο κάλεσμα στα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς.
Το πως εννοούν στο ΣΥΡΙΖΑ την αλληλεγγύη το έχουμε καταλάβει από τις δεκάδες ΜΚΟ που αλωνίζουν στη χώρα που «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» πως με το μανδύα της «αλληλεγγύης», παίζουν παιχνίδια εγχώριων και ξένων δυνάμεων σε βάρος των προσφύγων.
Τώρα αυτά τα γκεμπελίστικα, πως «σκοπό έχουμε να χτυπήσουμε την κυβέρνηση ακόμα και κάτω από τη ζώνη συντασσόμενοι με τις δυνάμεις εκείνες (εγχώριες και ξένες) που παλεύουν για την επίτευξη της Αριστερής παρένθεσης» που παραφράζουν αυτό που λένε οι φίλοι τους οι Αμερικάνοι «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους», επαναλαμβάνουμε αυτό που ήδη ξέρουν και δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτα: Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά άρα και κάθε κυβέρνησης που είναι όργανο αυτού του συστήματος.
Υ.Γ. «Μαύρες σελίδες» γράφουν αυτοί που έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και στο Προσφυγικό!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις