Ολοι στη μάχη για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ!

Την Τετάρτη 18 Μάη γίνονται οι φετινές εκλογές στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους της χώρας, για την εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητών στα ΔΣ των συλλόγων.
Οι φοιτητικές εκλογές κάθε χρόνο, πέρα από τα πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα που έχουν για κάθε φοιτητικό σύλλογο, αποτελούν μια αναμέτρηση στην οποία συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές και έχουν φέτος μια σημαντική δυνατότητα να στείλουν το δικό τους μήνυμα, να βρεθούν οι φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι σε θέσεις μάχης.
Μπροστά στην κάλπη της 18ης Μάη, λοιπόν, κάθε φοιτητής και σπουδαστής που δεν έχει εξασφαλισμένη ζωή και μέλλον, που μοχθεί για τις σπουδές του, που νοιάζεται γι' αυτές και αγωνιά για το μέλλον του, πρέπει να σκεφτεί καλά τι μήνυμα θα στείλει με την επιλογή του.
Μη χαραμίσεις την ψήφο σου ούτε στην αποχή ούτε στην υποταγή
Πολλοί φοιτητές και σπουδαστές νιώθουν ότι τους «αδειάζουν», αφού τους διέψευσαν τις προσδοκίες, αφού αποδείχτηκε απάτη η «πρώτη φορά Αριστερά», που τάχα θα βελτίωνε κάπως τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.
Δεν πρέπει να επικρατήσει η απογοήτευση, αλλά το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να τους απογοητεύσει η νεολαία!
Ηρθε η ώρα να απογοητευτεί το σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν. Οσοι θέλουν το φοιτητικό κίνημα να κάνει δικούς του στόχους τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, να επικρατούν ο συμβιβασμός με την αντιλαϊκή πολιτική, η ατομική λύση.
Γιατί δεν είναι επιλογή προς το συμφέρον του, ακόμα και για κάποιον που έχει απογοητευτεί, να δώσει λευκή επιταγή απέχοντας...
Γιατί η αποχή την επόμενη μέρα των φοιτητικών εκλογών θα μεταφραστεί σε αποδοχή των μέτρων που χρεοκοπούν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών.
Γιατί θα μετρηθεί κι ο φοιτητής που παλεύει καθημερινά μέσα σε τόσα ζόρια, αλλά τελικά επιλέγει να απέχει, μαζί με όσους είναι βολεμένοι με τη σημερινή άθλια κατάσταση.
Στέλνοντας μήνυμα σε όσους έπαιξαν με τις ελπίδες, τις αγωνίες και τις ανάγκες της νεολαίας. Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τους σημερινούς εκπροσώπους της στα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Αποδυναμώνοντας όσους:
  • Θέλουν το κίνημα χειροκροτητή της αντιλαϊκής πολιτικής, τις παρατάξεις της ΝΔ (ΔΑΠ) και του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ). Υμνούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λες και οι φοιτητές δεν θυμούνται «τα έργα και τις ημέρες τους», που τα συνεχίζει επάξια η σημερινή κυβέρνηση.
  • Οσους πρωταγωνιστούν στον εκφυλισμό των συλλόγων, στην ανοργανωσιά, στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων και στηρίζουν με χέρια και πόδια την πολιτική που μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε επιχείρηση και τους φοιτητές σε πελάτες.
Δεν θέλουν και πολύ οι απολογητές του σημερινού συστήματος να βγουν και να πανηγυρίζουν, να ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα και τη στάση της νεολαίας όπως τους βολεύει. Και με ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ, που συγκροτούν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, χιλιάδες άλλοι αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα, μπορούν οι σπουδαστές να τους κόψουν το βήχα, να τους κόψουν τα χαμόγελα.
  • Οσους όλα τα προηγούμενα χρόνια έκαναν το κίνημα σκαλοπάτι για την κυβερνητική εναλλαγή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ακολουθούν την ίδια χρεοκοπημένη γραμμή. Ο λόγος για τις συμπορευόμενες παρατάξεις ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, που «συστεγάζονται» πλέον με τα στελέχη της ΛΑΕ, τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ζέσταιναν για μήνες το πιάτο του 3ου μνημονίου και παρέμεναν στην κυβέρνηση που διατήρησε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μέχρι και την προκήρυξη εκλογών το Σεπτέμβρη. Οι φοιτητές έχουν εμπειρία πια από τη στάση τους, για να τους κρίνουν. Τίποτα το προοδευτικό, ριζοσπαστικό και αντικαπιταλιστικό δεν μπορεί να προκύψει από αυτές τις δυνάμεις.
Στέλνουμε μήνυμα αγωνιστικό, ελπιδοφόρο, υπερήφανο...
...και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ, την ενίσχυσή της, το δυνάμωμά της σε κάθε σύλλογο, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η ανάδειξη στα ΔΣ των αγωνιστών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά της.
Με την ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ, οι φοιτητές και οι σπουδαστές δηλώνουν ότι απορρίπτουν την πολιτική που χτυπά τα δικαιώματα στις σπουδές, τη δουλειά και τη ζωή.
Στέλνουν μήνυμα ότι:
  • Θα μας βρουν μπροστά τους, ενάντια στη βάρβαρη επίθεση διαρκείας, τους «κόφτες» των δικαιωμάτων μας, τη νέα φοροεπιδρομή, το περαιτέρω τσάκισμα των Εργασιακών που συμφωνήσαν στο Eurogroup κυβέρνηση - ΕΕ. Δεν εγκρίνουμε τη ζωή μέσα στην ανεργία, την κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα, την κατάσταση που έχουν φέρει τα ΤΕΙ και τις σπουδές.
  • Δε δεχόμαστε να αδειάζουν οι τσέπες των γονιών μας με το Φορολογικό και την ίδια ώρα κυβέρνηση - ΕΕ να δίνουν ζεστό χρήμα στα μονοπώλια με τον «αναπτυξιακό νόμο». Δεν εξαπατόμαστε από το «success story» αλά Τσίπρα. Οταν πανηγυρίζει η κυβέρνηση, η ΕΕ, ο ΣΕΒ, το κεφάλαιο, ο λαός και η νεολαία πρέπει να ετοιμάζονται για μάχη.
Ψήφος στην ΠΚΣ σημαίνει ενίσχυση του μόνου ελπιδοφόρου δρόμου, των αγώνων του λαού
Υπάρχει και άλλος δρόμος για το λαό και τη νεολαία! Ρεαλιστικό σήμερα είναι να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν είναι ρεαλισμός ο «μονόδρομος» των μονοπωλίων, της ΕΕ και της κυβέρνησης, που οδηγεί σε κρίσεις, φτώχεια, ανεργία, εργασιακές σχέσεις - λάστιχο. Γιατί ο ρεαλισμός κρίνεται από τις δυνατότητες που δίνει η ίδια η εποχή μας, από τον πλούτο που παράγεται κι από τα τεράστια επιτεύγματα του ανθρώπου, που όμως μόνο ένα ελάχιστο μέρος τους μπορεί να απολαύσει ο λαός.
Κι αυτός ο άλλος δρόμος μπορεί να 'ρθει όταν ο λαός δείξει την πραγματική του δύναμη. Κι όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου γνωρίζουν και φοβούνται τη δύναμη του λαού. Αυτή τη δύναμη φοβούνται και καθυστέρησαν και τώρα το νόμο - λαιμητόμο κοντά τέσσερις μήνες. Αυτή τη δύναμη φοβούνται και ψήφισαν τα μέτρα σαν τον κλέφτη, μέσα στη νύχτα, πριν τελειώσει το Πάσχα... Αυτή τη δύναμη έδειξαν λαός και νεολαία στην τριήμερη απεργιακή μάχη. Και το κεφάλαιο θα τρέμει όταν αυτή η δύναμη θεριέψει. Οταν αυτός ο δρόμος, που υπαγορεύεται από τη δύναμη του λαού, μαζικοποιείται και τους εμποδίζει να συνεχίζουν ανενόχλητοι το αντιλαϊκό τους έργο.
Σ' αυτό το δρόμο οι φοιτητές κι οι σπουδαστές να πάρουν θέσεις μάχης και αγώνα, να δείξουν τη δύναμή τους μαζί με το λαό, μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Να δυναμώσουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τη συσπείρωση δεκάδων φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα, Επιτροπών ετών, αλλά και φοιτητών και σπουδαστών απ' όλη την Ελλάδα. Που έχουν πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για σπουδές και ζωή που αξίζει στη νέα γενιά. Για να δίνεται αγωνιστική πνοή στους συλλόγους! Για να ισχυροποιείται η δύναμη στην οποία κάθε φοιτητής και σπουδαστής μπορεί να στηριχτεί, μπαίνοντας στον αγώνα. Γι' αυτό χρειάζονται φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους ζωντανούς, δραστήριους και προπάντων αγωνιστικούς. Χρειάζονται συλλόγους που θα μπαίνουν μπροστά, οργανώνοντας την πάλη των φοιτητών και σπουδαστών για όλα όσα δικαιούνται στις σπουδές και τη ζωή τους. Πόσο μάλλον, όταν γυαλίζει το μάτι του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζονται λίγες μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές...
Μ' αυτό το πνεύμα πρέπει οι φοιτητές να ζυγίσουν τη στάση τους μπροστά στις κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών και να δείξουν τη δύναμή τους, να στείλουν αγωνιστικό μήνυμα δυναμώνοντας τη δική τους φωνή, να ψηφίσουν μαζικά την Πανσπουδαστική ΚΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις