Μήτσου, Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης ξαναχτυπούν…

gallery thumbnail
Τα τρίκυκλα του παρακράτους ξαναέκαναν την εμφάνισή τους! Ο τόπος στον οποίο δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης ξαναέζησε μέρες του 1963! Το τριήμερο που οι αγωνιστικές δυνάμεις έδωσαν ακόμα μια μάχη για να μην περάσει η βαρβαρότητα, μετά από πολλά χρόνια το παρακράτος ξαναθυμήθηκε παλιές πρακτικές, τις οποίες το μαζικό λαϊκό κίνημα είχε βάλει για πάρα πολλά χρόνια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!
Σε κάθε σταυροδρόμι Γκοτζαμάνηδες και Εμμανουηλίδηδες περίμεναν το λαϊκό ποτάμι για να ορμήσουν πάνω του! Επειδή όμως το κίνημα είναι πιο έτοιμο και πιο υποψιασμένο από το 1963, δεν επέτρεψε σ’ αυτήν τη φάση στους τραμπούκους με τα τρίκυκλα, τα δίκυκλα και τα τετράκυκλα να περάσουν πάνω από τους διαδηλωτές. Γι’ αυτό και οι παρακρατικοί, προκειμένου να δικαιολογήσουν τον μισθό τους, επιδόθηκαν σε απίστευτες προκλήσεις και ύβρεις σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού! Γκοτζαμάνηδες και Εμμανουηλίδηδες εκτός εαυτού, γιατί το λαϊκό κίνημα δεν τους επέτρεψε να δολοφονήσουν αγωνιστές και το κράτος του Μήτσου να μετατρέψει την δολοφονία σε αυτοκινητιστικό ατύχημα!
Στο τέλος των αγωνιστικών εκδηλώσεων ένας παρακρατικός θέλησε να παραδικαιολογήσει τον μισθό του επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο στην πρόκληση και εξύβριση των αγωνιστών! Αφού τους «έλουσε» γιατί δεν τον άφησαν να τους πατήσει με το δίκυκλο, έλαβε τα συγχαρητήρια από υφιστάμενο του Μήτσου, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων διαδηλωτών! Κάποιοι θερμόαιμοι διαδηλωτές ζήτησαν τον λόγο από τον υφιστάμενο του Μήτσου κι εκείνος με την ίδια προκλητικότητα που είχε ο παρακρατικός, αλλά χωρίς ύβρεις, τους έστειλε «από εκεί που ήρθαν»! Θα σκέφτηκε ο υφιστάμενος του Μήτσου πως σε άλλες εποχές θα τους έστελνε στην Μακρόνησο και τώρα τολμάν και του ζητούν το λόγο!
Εάν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται σε ποιο πλαίσιο αναβιώνουν ο Μήτσου, ο Γκοτζαμάνης και ο Εμμανουηλίδης, δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα. Γιατί όπως είπε κι ο Ελπίδας λερώνοντας και τον Μαγιακόφσκι: «το μέλλον δε θα ‘ρθει μονάχο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»! Αφού λοιπόν κατά τον Ελπίδα το μέλλον δεν μπορεί να έρθει με φιλολαϊκά μέτρα, θα έρθει με τον συνεταίρο των πλατειών, με ψευτιές και με τους Μήτσου, Γκοτζαμάνη, Εμμανουηλίδη! Η ελπίδα έφτασε!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις