Περίμενε να βρέξει ... μέρισμα

Το «κοινωνικό μέρισμα» ανασύρει στην προπαγάνδα της η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες στο λαό ότι έχει να περιμένει κάτι από την ανάταξη των δημοσιονομικών του κράτους, την οποία πληρώνει κυριολεκτικά με αίμα.
Ετσι, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε τις προάλλες αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα και την αξιοποίησή του ότι «τον λογαριασμό πρέπει να τον κάνουμε στο τέλος του έτους, αλλά από τη στιγμή που υπερβαίνουμε τους στόχους που έχουν τεθεί από το πρόγραμμα σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουμε τη δυνατότητα αυτό που είναι παραπάνω να το διαθέσουμε και προς την ανάπτυξη, αλλά και για κοινωνικούς σκοπούς».
Στην πραγματικότητα, ο Π. Σκουρλέτης λέει στο λαό: Πλήρωσε τους φόρους και τα χαράτσια που σου βάζουμε, δέξου να περικοπούν το ΕΚΑΣ, οι επικουρικές, οι δαπάνες Πρόνοιας κατά 900 εκατ. ευρώ το χρόνο, σκύψε το κεφάλι μπροστά στις ανατροπές που έρχονται στα Εργασιακά και περίμενε μπας και πάρεις κανένα «μέρισμα» από τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ακόμα όμως κι αν υπάρξουν τέτοια, θα κατευθυνθούν κι αυτά στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, όπου εξαντλείται η «κοινωνική πολιτική» αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επομένως, κοροϊδία στο τετράγωνο (και) από τον Π. Σκουρλέτη, σε βάρος του λαού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις