Ο αντικομμουνισμός ... σε όλο του το μεγαλείο!

Ακόμη τη χωνεύει την προχτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μακρόνησο ο γνωστός και μη εξαιρετέος Κασιμάτης, αν κρίνουμε από το χτεσινό «έπος» μισής σελίδας με το οποίο εξηγεί στους αναγνώστες της «Καθημερινής» το «σκοπό των Μακρονησιωτών». Απ' όλα έχει το νέο χτύπημα της πάλαι ποτέ «Πανδώρας» του «Βήματος» και του μετέπειτα «Φαληρέα» της «Καθημερινής», γνωστού για τις «βαθυστόχαστες» αναλύσεις του, του τύπου «όποιος είναι προοδευτικός είναι και αντικομμουνιστής», και τα «ξεπλύματα» στα αγαπημένα παιδιά των αφεντικών του, τους ναζί της ΧΑ, που κατά δήλωσή του «αποτελούν ευκαιρία για τη δημοκρατία».
Αντικομμουνισμός «κονσερβοκουτιού», που ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφει τη Μακρόνησο ως «αναγκαία» απάντηση σε «μια ένοπλη προσπάθεια με σκοπό την επιβολή της μαρξιστικής δικτατορίας» (κάτι σαν «Παρθενώνας» ενάντια στην «ξενοκίνητη ανταρσία»), που έως και σήμερα θέλει να επιβάλει το ΚΚΕ. Και φαντασιοπληξίες μαζί με διαστρεβλώσεις για το ότι τάχα το ΚΚΕ κρύβει για το τι παλεύει, κάτι που θα 'θελαν εκείνος και τα αφεντικά του. Αν δεν γνωρίζει, θα μπορούσε να διαβάσει την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, και όχι μόνο τον τίτλο. Ομως, επειδή ακριβώς γνωρίζει γιατί παλεύει το ΚΚΕ γι' αυτό, με ταξικό κριτήριο, μη χάνοντας ποτέ το στόχο της υπεράσπισης του σημερινού σάπιου συστήματος, χύνει με κάθε ευκαιρία το αντικομμουνιστικό του δηλητήριο.
Και επειδή ο αντικομμουνισμός έχει απ' όλα, έχει και επίκληση «κομμουνιστικού κινδύνου» αλλά και συκοφαντίες περί «στημένου παιχνιδιού», έτσι την ίδια ώρα που γράφει τα παραπάνω, αναπαράγει - στα όρια του παραλογισμού είναι η αλήθεια - όλη τη γνωστή συκοφαντική «επιχειρηματολογία» περί «ακίνδυνου» - «συστημικού ΚΚΕ», «Δευτέρας Παρουσίας» και «αποκοπής από την πραγματικότητα», επειδή το ΚΚΕ αρνείται να αποδεχτεί και να συμβιβαστεί με το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, να υποκλιθεί στην αντεπανάσταση και να δώσει «χείρα βοηθείας» στο σάπιο σύστημά τους. Για το τέλος, το άνοστο κατά τ' άλλα μενού του αντικομουνισμού είχε και κερασάκι: Τα περί κυβέρνησης «κομμουνιστών», που «έχει αναλάβει την εκπλήρωση του ονείρου των Μακρονησιωτών»! Τι πιο βολικό και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προσπαθεί να αξιοποιήσει, αλλά και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, στήνοντας ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, την ίδια στιγμή που έχουν κοινή στρατηγική. Και όλα αυτά, μάλιστα, την ίδια στιγμή που είναι μακρύς ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων στήριξης του κεφαλαίου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις