ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ... O ρατσισμός δεν έρχεται απ' το μέλλον

Ένα, δύο, τρία, πολλά Ωραιόκαστρα διαθέτει τελικά τούτη η χώρα. Ή πιο σωστά, ‘’ασχημόκαστρα’’, οχυρά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, προνομιακούς χώρους δράσης της Χρυσής Αυγής, συγκαλυμμένης αλλά και απροκάλυπτης αν παραστεί ανάγκη.
Στη ‘’μάχη’’ αυτή επιστρατεύονται ακόμη και ειδήμονες, όπως ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και δήμαρχος Αμαρουσίου, Πατούλης, ο επονομαζόμενος και Κλούνεϊ της Ελλάδας, ο οποίος εκφράζει τους φόβους του ότι υπάρχει κίνδυνος τα προσφυγόπουλα ‘’να μεταδώσουν την ελονοσία’’ στα δικά μας τα καμάρια, τα ελληνόπουλα! Κακόμοιρο πλασμώδιο του Λαβεράν τι σου έμελλε να πάθεις από γιατρούς σαν τον Πατούλη, που πάνω στις φοβίες και την έλλειψη γνώσεων του πολύ κόσμου χτίζουν τις πολιτικές του καριέρες και την τρυφηλή ζωή τους!
Τα υπόλοιπα ‘’επιχειρήματα’’ αντλούνται από τον άπατο βόθρο των πιο ακραίων ρατσιστικών απόψεων, που στην Ελλάδα έχουν εξειδικευτεί στα αλήστου μνήμης τρίπτυχα ‘’Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών’’ και ‘’Πατρίς θρησκεία οικογένεια’’. Θα μολυνθεί το αίμα των Ελληνοπαίδων, θα ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα, άσε που μπορεί τα προσφυγόπουλα να μετεξελιχθούν σε τρομοκράτες και ισλαμιστές…
Νυν υπέρ πάντων ο αγών για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, για την καθαρότητα του αίματος της φυλής, για να μην μολυνθεί ο υψηλός πολιτισμός μας από αλλότριες πολιτισμικές προσμείξεις. Και λίγο πιο πίσω από τις συνάξεις των ξενοφοβικών γονιών, στο μισοσκόταδο των προκαταλήψεων και της αμάθειας, οι φαιοί χιτώνες του φασισμού, οι αγκυλωτοί σταυροί του ναζισμού.
Σε αυτή τη χώρα όλα τούτα, όπου οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων απαιτούν να είναι αυτοί που θα καθορίζουν ποια παιδιά θα φοιτούν και ποια όχι στα δημόσια σχολεία. Σε αυτή χώρα, που το θρησκευτικό ιερατείο απαιτεί να καθορίζει ποια μαθήματα και πως θα διδάσκονται στα δημόσια σχολεία, που ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει και συντηρεί..
Η γονεϊκή ξενοφοβία δεν είναι πρόσφατο φρούτο στο χώρα μας. Το δέντρο που τους παράγει άνθισε τα χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή, όταν οι ‘’τουρκόσποροι’’ μαθητές της προσφυγιάς κάθε άλλο παρά καλοδεχούμενοι ήταν στα σχολεία των γηγενών συμπατριωτών μας. Πολλές δεκαετίες μετά, οι απόγονοι των ‘’τουρκόσπορων’’ μετατράπηκαν οι ίδιοι σε διώκτες των σύγχρονων προσφύγων. Προηγήθηκε το αμόκ κατά των Πολωνών μεταναστών και προσφύγων στη δεκαετία του ’80, οι επιθέσεις μίσους κατά των παιδιών των Αλβανών στη δεκαετία του ‘90, που έφτασαν μέχρι το σημείο της εξέγερσης όταν τα πρωτεύσαντα Αλβανάκια κλήθηκαν να σηκώσουν την ελληνική σημαία στις σχολικές παρελάσεις. Και βεβαίως, το διαχρονικό πρόβλημα των παιδιών των τσιγγάνων, που αντιμετωπίζονται σαν μιάσματα σε πολλά σχολεία της χώρας.
Σήμερα το πρόβλημα είναι τα προσφυγόπουλα από τη Συρία. Που πολύ χειρότερα, δεν είναι καν χριστιανόπουλα, που έρχονται από μια άλλη ήπειρο κουβαλώντας μαζί τους πλήθος άγνωστων και μολυσματικών μικροβίων (έτσι τους λένε οι διάφοροι Πατούληδες). Είναι όμως και μουσουλμάνοι, που απειλούν να κατακυριεύσουν τη χώρα όπου δεν ανθίζει μόνο η φαιδρή πορτοκαλέα, αλλά ευδοκιμεί ιδιαίτερα η ακραιφνής ελληνοσύνη σφιχτοδεμένη σε ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο με την ακαμψία της ορθοδοξίας, γαρνιρισμένη με τη θεωρία του ‘’ανάδελφου έθνους’’, που μας σερβίριζε ο Σαρτζετάκης.
Οι Σύριοι, λοιπόν, που αντί να κάτσουν στην πατρίδα τους να πολεμήσουν έρχονται με βάση προδιαγεγραμμένο σχέδιο για να μετατρέψουν σταδιακά τη χώρα μας σε ισλαμικό κράτος! Στο ‘’προδιαγεγραμμένο σχέδιο’’ φαίνεται ότι υπάρχει και η πρόβλεψη του πνιγμού εκατοντάδων ‘’κατακτητών’’ στα νερά του Αιγαίου.
‘’Κατακτητές’’ οι Σύριοι και στα μετερίζια των ‘’ασχημόκαστρων’’ της ξενοφοβίας και του ρατσισμού οι ‘’ακραιφνείς’’ Έλληνες, που αγωνίζονται για να εξασφαλιστεί η πορεία του ελληνικού λαού στον αιώνα τον άπαντα, χωρίς επιμολύνσεις, με καθαρό ελληνικό αίμα, βαπτισμένος στην κολυμβήθρα της Ορθοδοξίας και του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού.
Από ποιανού το μυαλό να περάσει ότι ο μέγιστος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό είναι η ανθρωπιστική κρίση, η οποία καθημερινά λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις στροβιλιζόμενη στη δίνη της οικονομικής ύφεσης και της μετατροπής της χώρας μας σε άθλιο προτεκτοράτων των επικυρίαρχων θεσμών της χριστιανικής και πολιτισμένης Δύσης.
Η κρίση είναι που όχι μόνο έχει μετατρέψει σε μετανάστες μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας υψηλού επιπέδου μόρφωσης και ειδίκευσης, αλλά έχει φτάσει στα άκρα το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Το 2013 για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία οι γεννήσεις στην Ελλάδα έπεσαν κάτω από το όριο των 100.000. Η μείωση συνεχίστηκε και το 2014 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) με μόλις 92.149 γεννήσεις έναντι 113.740 θανάτων. Που σημαίνει ότι οι θάνατοι ήταν περισσότεροι κατά 21.591 από τις γεννήσεις.
Ενδιαφέρον έχει ένα ακόμη στοιχείο του δημογραφικού μας προβλήματος. Από τα 92.149 μωρά που γεννήθηκαν το 2014, μόνο τα 79.975 προέρχονται από Έλληνες γονείς. Οι γεννήτορες των υπόλοιπων 12.173 μωρών ήταν αλλοδαποί…
Ωραιόκαστρο, Παλαιόκαστρο, Φιλιππιάδα, Αλεξάνδρεια. Σύλλογοι γονέων που λένε όχι στα προσφυγόπουλα. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι γονείς, αυτοί που δηλώνουν ότι είναι καλοδεχούμενα αυτά τα παιδιά στα σχολεία τους, των Συκιών, της Κέρκυρας, δεκάδων άλλων που άνοιξαν τις αγκάλες τους χωρίς ανακοινώσεις. Χρυσαυγίτες που έχουν εγκατασταθεί στα ακριτικά νησιά και δεκάδες ενημερωτικά σάιτ που διοχετεύουν τις πιο απίθανες ‘’ειδήσεις’’, προκειμένου να διασπείρουν το φόβο, το μίσος και την απέχθεια προς τους μετανάστες.
Τις τελευταίες ημέρες ένα πρόσωπο κυριαρχεί στην παγκόσμια ειδησεογραφία. Η Αντζελίνα Τζολί, για την ανακοίνωση του διαζυγίου της οποίας διέκοψαν την κανονική ροή των προγραμμάτων τους όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σε ελληνικό ενημερωτικό σάιτ, μέτρησα έξι ειδήσεις για την Τζολί στις πρώτες 20 ειδήσεις της τηλεφημερίδας.
Και κάπου πιο χαμηλά, δυο ειδήσεις πλάι- πλάι, συνοδευόμενες από τις σχετικές εικόνες.
-Σφυροκοπείται το Χαλέπι…
-Ο νέος έρωτας της… (αναφέρεται το όνομα άγνωστης σε εμένα τηλεπερσόνας).
Η πρώτη είδηση συνοδεύεται από τη φρικιαστική φωτογραφία της νεκρής μάνας με τα πτώματα των δυο παιδιών της στην αγκαλιά της μέσα στα χαλάσματα ενός κτιρίου του Χαλεπίου.
Και στο διπλανό ‘’καρέ’’ η τηλεπερσόνα χαμογελαστή, με μαγιό, ξαπλωμένη σε κάποια ελληνική παραλία.
Δεν προσάπτω καμιά κατηγορία στο μέσον, εκτός ίσως από την τοποθέτηση φύρδην- μίγδην των ειδήσεων και ‘’ειδήσεων’’. Η φρικτή πραγματικότητα που ζούμε είναι αυτή που με τρομάζει, με οργίζει, με κάνει να ιδρώνω στον ύπνο μου και να έχω εφιάλτες. Βόμβες και έρωτες όλα ανάκατα στην καθημερινότητά μας. Αλάνθαστη συνταγή για να στομώσει η συνείδησή μας, να θεωρήσουμε ότι τελικά όλα φυσιολογικά είναι: και η ερωτευμένη τηλεπερσόνα και η διαμελισμένη μάνα που πέθανε αγκαλιάζοντας τα παιδιά της μπας και τα προστατεύσει από το θάνατο.
Ναι, ο έρωτας είναι η ίδια η ζωή, αλλά όχι ρε γαμώτο καθόλου φυσιολογικό δεν είναι να σκοτώνονται μάνες και παιδιά στους αιματηρούς πολέμους των διασταυρούμενων συμφερόντων. Καθόλου δεν πρέπει να συνηθίσουμε τέτοιες εικόνες και πολύ περισσότερο να απαγορεύσουμε σε αυτά τα παιδιά να καταφύγουν στη χώρα μας για να σωθούν, να τα στερήσουμε από το βασικό δικαίωμα στη μόρφωση, να τα μισήσουμε και να τα αντιμετωπίσουμε ως μιάσματα, μελλοντικούς ‘’κατακτητές’’, τζιχαντιστές και τρομοκράτες!
Φύλακες γρηγορείτε! Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν εμφανίζονται μόνο φορώντας φαιούς χιτώνες και αγκυλωτούς σταυρούς. Επενδύουν στο φόβο, στην αμάθεια, στην παραπληροφόρηση, ροκανίζουν την καθημερινότητά μας όπως το σαράκι το ξύλο…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις