Μαζί τα φάγαμε κυρία Κονιόρδου;

«Όμως ας πάψουμε να πιέζουμε χάρη της δικής μας, μικρής ιδιοτέλειας. Ας προχωρήσουμε χωρίς να κοιτάμε μέσα από το στενό πρίσμα του ατομικού συμφέροντος. Επιστροφή στις… παλιές καλές μέρες δεν υπάρχει, ευτυχώς. Γιατί το παλιό ήταν σαθρό, διεφθαρμένο, παρανοϊκό. Ήταν θέμα χρόνου να σκάσει, να πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Για πόσο ακόμη θα κοροϊδεύαμε τους Ευρωπαίους και τους εαυτούς μας;»
Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η νέα υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου μεταξύ άλλων απερίγραπτων και ακατανόμαστων, για να ειπωθούν από ανθρώπους που παριστάνουν τους αριστερούς, ειπώθηκαν και τα παραπάνω!
Ιδιοτελής ο λαός κυρία Κονιόρδου;! Γιατί;! Γιατί ζητάει να ζήσει ως άνθρωπος κι όχι σαν δούλος το 2016;! Γιατί ζητάει να ζήσει το ένα χιλιοστό της ζωής που ζείτε εσείς;! Ιδιοτελής γιατί δεν θέλει να βλέπει τα παιδιά του να πεινάνε;! Ιδιοτελής γιατί δεν θέλει να πληρώνει ενοίκιο στο ίδιο του το σπίτι;! Ιδιοτελής γιατί θέλει να λαμβάνει την σύνταξη για την οποία πλήρωσε;! Ιδιοτελής γιατί ζητάει ένα μικρό τμήμα από τον κόπο του;! Γιατί είναι ιδιοτελής ο λαός κυρία Κονιόρδου;! Γιατί δεν σας παίρνει στο κατόπι και μόνο για τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φαγώθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία από τους πλουτοκράτες κι εσείς προσπαθείτε να φορτώσετε αυτό κι άλλα φαγοπότια στην πλάτη του;!
Ατομικό συμφέρον είναι το δικαίωμα στη ζωή κυρία Κονιόρδου;! Ποιες ήταν οι παλιές καλές μέρες;! Το ότι ο λαός πήρε ένα κομματάκι από αυτό που ο ίδιος παρήγαγε και τώρα θέλετε να του αρπάξετε κι αυτό για να μπορούν οι πλουτοκράτες να τρώνε με χίλιες μασέλες;!
Ποιος κορόιδευε τους Ευρωπαίους κυρία Κονιόρδου;! Ο Ελληνικός λαός που τον εξαναγκάσατε να θάψει τα πορτοκάλια του, τα ροδάκινά του, το βαμβάκι, το σιτάρι, τον καπνό του! Ο Ελληνικός λαός που του τάξατε χρυσά κουτάλια για την είσοδό του στην ΕΟΚ και αντί γι’ αυτό καταστρέψατε την παραγωγή του και κλείσατε τις βιομηχανίες του;! Κορόιδευε ο Ελληνικός λαός τους Ευρωπαίους που πλήρωνε 3 για κάθε ένα που εκείνοι έδιναν στους ντόπιους πλουτοκράτες;! Κορόιδευε ο Ελληνικός λαός τους Ευρωπαίους ή οι Ευρωπαίοι μαζί με εσάς κοροϊδεύατε τον Ελληνικό λαό;!
Κυρία Κονιόρδου, ο λαός δεν έφαγε τίποτα μαζί σας! Μαζί τα φάγατε! Ο λαός ούτε το κοκαλάκι δεν πρόλαβε να γλύψει! Ο λαός δεν σας χρωστάει τίποτα! Ο λαός είναι αυτός που κατακλέβεται κι όχι ο κλέφτης! Ο λαός δεν είναι σαθρός, διεφθαρμένος και παρανοϊκός. Ο λαός, ενώ εκείνος παράγει τον πλούτο, πεινάει και εσείς οι προσπαθείτε να του δημιουργήσετε τύψεις ότι δεν φταίνε αυτοί που αρπάζουν τον πλούτο, που ο ίδιος παράγει, αλλά το ότι κάποιες φορές αντί για μπομπότα έφαγε ψωμί!
Αυτά έπρεπε να τα πείτε κυρία Κονιόρδου το 2011 όταν «δουλεύατε» τον κόσμο ότι θα καταργήσετε τις βαρβαρότητες των προηγούμενων με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν στέλνατε τον λαό στον καναπέ, μακριά από το κίνημα, για να μην κινδυνέψει ο καπιταλισμός τάζοντάς στον κόσμο λαγούς με πετραχήλια! Ο λαός δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε επαίτης! Ο λαός δεν έφαγε τίποτα μαζί με τους «μεγαλοκαρχαρίες» και το πολιτικό τους προσωπικό! Τον «φάγατε λάχανο» όλοι μαζί! Κι όταν θα το εμπεδώσει δεν θα διεκδικήσει τις «καλές Πασοκικές» μέρες στις οποίες αναφέρεστε και τις οποίες κατά τη γνώμη σας δεν θα έπρεπε να αναπολεί! Θα διεκδικήσει να γίνει αφέντης στον πλούτο του κι ώ τότε, τότε… κυρία Κονιόρδου μας που μοχθήσατε στο σανίδι, ενώ εμείς κάναμε σορολόπ στα «σκληρά» του ορυχείου και πληρωνόμασταν τζάμπα και βερεσέ, γι’ αυτό πρέπει να ξεχάσουμε τις καλύτερες μέρες!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις