Συμπτώσεις ...

Το πρωί, ομάδα με την επωνυμία «Αναρχικές/Αναρχικοί» προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Μόλις 12 ώρες μετά το φευγιό του προέδρου των ΗΠΑ, που κατά την επίσκεψή του συζήτησε και συμφώνησε με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, κάποιοι (όπως η εν λόγω «ομάδα») εξάντλησαν τον «αντικρατισμό» τους σε εμετικά αντιΚΚΕ συνθήματα στο χώρο του Πολυτεχνείου, προδίδοντας (και) με αυτόν τον τρόπο τον προβοκατόρικο ρόλο τους.
Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο, η αποστολή τους καθόλου καινούρια και η αποτυχία τους επίσης συνεχής. Την καλύτερη απάντηση την πήραν από τη μαχητική, τεράστια σε όγκο και παλμό διαδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
Και μία ακόμη σύμπτωση: Σήμερα κυκλοφόρησε μία ανυπόστατη ανακοίνωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας που κατηγορούσε το ΠΑΜΕ και την ΚΝΕ ότι δεν τους επέτρεψαν να καταθέσουν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου. Το ΠΑΜΕ έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση που καταρρίπτει τα γελοία ψέματά τους.
Γιατί το σημειώνουμε όμως; Στην εν λόγω ανακοίνωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ και στην ανακοίνωση των λεγόμενων αναρχικών λέγονται με διαφορετικά λόγια τα ίδια ψέματα για την ΚΝΕ. Ο ένας αναφερόμενος στην ΚΝΕ κάνει λόγο για «ελεγκτές τύπου “face control”», ο άλλος φαντάζεται το ίδιο, γράφοντας για «αποκλεισμό… που επιβάλλουν οι κομματικοί μηχανισμοί (στο χώρο του Πολυτεχνείου)».
Πάντως το μίσος της συγκεκριμένης ομάδας αναρχικών απέναντι στους «κομματικούς μηχανισμούς» είναι επιλεκτικό. Όπως φαίνεται, αφορά μόνο το ΚΚΕ. Άλλωστε, όσο διαρκούσε η λεγόμενη κατάληψη, όπως διαβάζουμε και σε σχετικά δημοσιεύματα, «μεγάλη αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, από δεκάδες μέλη και στελέχη της, προσήλθε στις 11 το πρωί στον περίβολο του Πολυτεχνείου, όπου εκ μέρους της κατέθεσε στεφάνι ο συντονιστής της ΠΓ Στάθης Λεουτσάκος»… Εκτός κι αν η ΛΑΕ δεν είναι κόμμα, αλλά κάποιο «συλλογικό αυτοοργανωμένο εγχείρημα» (σαν τις «συλλογικές κουζίνες» ένα πράγμα)...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις