Μπήκαν στη ζωή

Κλείνοντας την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Οκτώβρη, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι για να κερδίσει η κυβέρνηση τον «πόλεμο» χρειάζεται «κόμμα ισχυρό, μαζικό, οργανικά δεμένο με την κοινωνία».
Αλλά και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, είχε πει σε συνέντευξή του πριν από το συνέδριο ότι «γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια (...) να υπάρξει συλλογικός τρόπος λειτουργίας, συνδιαμόρφωσης και παρέμβασης» κόμματος και κυβέρνησης.
Ο προβληματισμός τους ήταν, δηλαδή, πώς ο κομματικός μηχανισμός θα παίξει αποτελεσματικότερα το ρόλο του σε συντονισμό με την κυβέρνηση για τη χειραγώγηση του λαού.
Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά διαβάζοντας την ανακοίνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ , Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου σχετικά με την απεργία των ναυτεργατών, όπου, ανάμεσα σε άλλα, γράφεται:
«Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό (...) Η τωρινή απεργία της ΠΝΟ (...) εξελίσσεται σε μια απεργία - τιμωρία για τους αγρότες της Κρήτης (που) μετατρέπονται σε ομήρους (...) Πρέπει να διευκολυνθεί άμεσα η μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, για να αποτραπεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή τους».
Από τη μια, η κυβέρνηση απειλεί και συκοφαντεί τους ναυτεργάτες, υποκινώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και, από την άλλη, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνδράμει την κυβερνητική προσπάθεια, με τα ίδια αισχρά επιχειρήματα που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ...
Οι συνεδριακές αποφάσεις μπήκαν για τα καλά στη ζωή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις