Οι αφορισμοί δεν κρύβουν ... την πραγματικότητα

Οσο προχωράει το νέο διχοτομικό σχέδιο για την Κύπρο, μπροστά και στο νέο παζάρι το Γενάρη στην Ελβετία, τόσο αυξάνονται πιέσεις και εκβιασμοί, ώστε ο κυπριακός λαός να συναινέσει. Με αυτό το δεδομένο, δημιουργούν προβληματισμό τοποθετήσεις όπως αυτές του Τουμάζου Τσιελεπή, μέλους της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και του ΠΓ του ΑΚΕΛ. Σε συνεντεύξεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ελληνικές εφημερίδες («Αυγή» και «ΕφΣυν»), απαντώντας σε ερώτηση της «ΕφΣυν» για την τεκμηριωμένη θέση του ΚΚΕ που αντιτίθεται στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, είπε χαρακτηριστικά: «Η δική μας θέση είναι ότι μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες, δύο επιλογές έχουμε: διχοτόμηση ή ομοσπονδία. Ολες οι άλλες επιλογές είναι εφικτές μόνο στις βιβλιοθήκες των ερευνητών. Εμείς επιλέγουμε την ομοσπονδιακή λύση. Αυτή τη στιγμή, για να επανενώσουμε και την πατρίδα και τον λαό μας, η λύση είναι η ομοσπονδία».
Μόνο που η πρόταση του ΚΚΕ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ...από καθέδρας αφορισμούς, γιατί απαντά σε επείγοντα σημερινά ζητήματα για την άμεση απομάκρυνση των κατοχικών δυνάμεων, την κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων, την ακύρωση των οδυνηρών συνεπειών της τουρκικής εισβολής - κατοχής, παίρνοντας υπόψη πόσο επικίνδυνη είναι η εμπλοκή της Κύπρου στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.
Αλλά, βεβαίως, η πρόταση του ΚΚΕ ξεκινάει από την ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, να παλέψουν για ενιαία Κύπρο, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ και όχι για δύο κράτη, με μια κυριαρχία, ιθαγένεια, διεθνή προσωπικότητα ενάντια στις επιδιώξεις όσων θέλουν να διευρύνουν την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των ίδιων των εργαζομένων. Το μπλοκ των δυνάμεων της «διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας», η οποία χρησιμοποιείται πλέον ως άλλοθι για μια συνομοσπονδιακή διχοτομική λύση, κινείται δυστυχώς σε αντιστοιχία με αυτά που έχουν θέσει επανειλημμένα με τις δηλώσεις ο Αμερικανός Πρόεδρος (15/11/16), ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν (26/11/16), ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κέρι (30/9/16), οι εκπρόσωποι της ΕΕ που καμαρώνουν για το νέο σχέδιο τύπου «Ανάν».
Οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι «μαγειρεύεται» πίσω από τις πλάτες τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις