Απολογισμοί ...

Σ' έναν απολογισμό - κάτι ανάμεσα σε έκθεση ιδεών, απολογισμό προς το κεφάλαιο και άνοστη προπαγανδιστική σούπα - για τη δίχρονη διακυβέρνησή της προχώρησε με σημείωμά της, η κυβέρνηση.
Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι τόσο τα - χιλιοειπωμένα - παραμύθια που αναμασάει, για την «καμμένη γη» που παρέλαβε από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το τρίτο μνημόνιο «που δεν αποτυπώνει τους πολιτικούς στόχους της σημερινής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, απέτρεψε, όμως, εκείνη τη στιγμή, την καταστροφή, ενώ έδωσε προοπτική και χαράσσει το δρόμο για την οριστική έξοδο της χώρας από την επιτροπεία», την «ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους» (!), τις «αλλαγές» και τις «τομές» για τα μάτια του κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μάχες» προς όφελος του λαού.
Το ζήτημα είναι η εργατική τάξη και ο λαός να κάνουν το δικό τους «ταμείο» από τα ξεφτισμένα παραμύθια περί φιλολαϊκής αστικής διαχείρισης εντός των τειχών του καπιταλισμού. Τα συμπεράσματα από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής εναλλαγής να γίνουν απόφαση για δράση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, το στέριωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Εκεί είναι η διέξοδος για το λαό και όχι στο να κάνει απολογισμό από κυβέρνηση σε κυβέρνηση για το τι έχασε...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις