Συνεννοούνται με τα μάτια;

Εχει γίνει συνήθεια πλέον, όποτε η κυβέρνηση παρουσιάζει «μεταρρυθμιστική κόπωση» στην προσπάθεια που κάνει να ανατάξει την οικονομία για λογαριασμό του κεφαλαίου, να εμφανίζεται ο ΣΕΒ και να της υπενθυμίζει ότι αποστολή της είναι να προχωράει συντεταγμένα και προπάντων γρήγορα.
Αυτό ακριβώς έκανε και τις προάλλες ο πρόεδρος των βιομηχάνων, Θ. Φέσσας, μιλώντας σε εκδήλωση στην οικεία της Βρετανίδας πρέσβειρας. Είπε χωρίς περιστροφές:
«Χωρίς σαφείς στόχους, μέσα και αποτελέσματα, δεν μπορούμε ούτε να σχεδιάσουμε, ούτε να αξιολογήσουμε την όποια πρόοδο της οικονομίας. Είναι σαφές πως τα περιθώρια νέων καθυστερήσεων έχουν εξαντληθεί και κάθε νέα μέρα επιβαρύνει τα μακροοικονομικά σενάρια, εγκλωβίζει την οικονομία στην αβεβαιότητα, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και δυσχεραίνει τις δυνατότητες αντιστροφής της αποεπένδυσης. Χωρίς επενδύσεις, όμως, όλοι ξέρουμε πως δεν μπορεί να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη».
Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει: Κλείστε την «αξιολόγηση» με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται η οικονομία να ανακάμψει και κάντε το γρήγορα, επειδή τα περιθώρια στενεύουν και η αβεβαιότητα σκοτώνει τις επενδύσεις.
Βέβαια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά, καθώς την ίδια περίπου ώρα διαρρεόταν ότι ο υπουργός Οικονομικών κομίζει νέα «συμβιβαστική» πρόταση στο Γιούρογκρουπ, για να ξεκολλήσει η διαδικασία της «αξιολόγησης».
Ούτε συνεννοημένοι να ήταν. `Η μήπως συνεννοούνται πλέον με τα μάτια;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις