Αγώνας δρόμου

Σε αγώνα δρόμου, για να δείξουν ποιος είναι καταλληλότερος να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και άρα να τσακίσει το λαό, επιδόθηκαν την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ήταν πράγματι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε γύρω από την ανάγκη του κεφαλαίου να κλείσει η «αξιολόγηση» και να προχωρήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Μερικά από όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας: «Πήγες να πεις στον Σόιμπλε "βαστάτε να μην κλείσει η αξιολόγηση και εμείς θα τον ρίξουμε" (...) Ο αντιπρόεδρός σας εκλαϊκεύει τη γραμμή, που είναι να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση (...) Είστε σε βαθύ στρατηγικό αδιέξοδο. Μόλις κλείσει η αξιολόγηση δεν θα έχετε τι να πείτε».
Μερικά από όσα είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης: «Ενα είναι βέβαιο, πως η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει πριν ένα χρόνο (...) Τι είπα στην κυρία Μέρκελ, τι είπα στον κ. Σόιμπλε, είναι όσα λέω και στον ελληνικό λαό (...) Γιατί δεν καταθέσατε και δεν ψηφίσατε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αμέσως;».
Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, όταν η συζήτηση φτάνει στο προκείμενο για το κεφάλαιο, που δεν είναι άλλο από το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, με παραπέρα τσάκισμα του λαού...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις