Αγωνίες

Σε ποιον θα μπορούσε να ανήκουν τα παρακάτω λόγια αγωνίας για το μέλλον και τις «αξίες» της ΕΕ;
«Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να συνεργαστούν με ισοτιμία και αλληλεγγύη, ούτως ώστε να μπορέσει η ΕΕ να διαμορφώσει μια οικονομική πολιτική που θα της επιτρέψει να συνάψει επωφελείς γι' αυτή συνθήκες με άλλα κράτη».
Επίσης:
«Πρέπει να συνεργαστεί (σ.σ. η ΕΕ) με τις άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, ούτως ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι, να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, να αναπτυχθούν οι "τρίτες χώρες" και τέλος να μπορέσει η ΕΕ να διατηρήσει τις αξίες της».
Οι ατάκες αυτές δεν προέρχονται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τη ΝΔ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από το Ποτάμι, αν και θα μπορούσε. Προέρχονται από τοποθέτηση του ευρωβουλευτή της φασιστικής Χρυσής Αυγής, Γ. Επιτήδειου, στο Ευρωκοινοβούλιο, που κλείνει μάλιστα με την αρχαιοελληνική διαπίστωση «ουδέν κακό αμιγές καλού», πάντα σε σχέση με την ΕΕ.
Ο χρυσαυγίτης και οι άλλοι αστοί πολιτικοί μιλούν για το «μέλλον» και τις «αξίες» της ΕΕ και εννοούν την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου και τη θωράκιση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Μιλούν για τις «συνεργασίες» που θα «σταματήσουν τον πόλεμο» και εννοούν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που συμμετέχει η ΕΕ, αιματοκυλώντας ολόκληρους λαούς.
Προφανώς δεν ...«σοβαρεύτηκε» τώρα η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως διάφορα αστικά επιτελεία την καλούν να κάνει. Απλά, ως γνήσια, συστημική δύναμη, δύναμη δηλαδή του κεφαλαίου, επιβεβαιώνει ότι στα κρίσιμα για αυτό ζητήματα μοιράζεται παρόμοιες αγωνίες με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις