Η στάση του ΚΚΕ για την μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ΕΕ

Συνεχώς ανακυκλώνεται η συζήτηση, κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από τους «αριστερούς» των διαφόρων αποχρώσεων που στήριξαν την άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία και το μακέλεμα του λαού από αυτόν και που τώρα έχουν δήθεν γίνει εχθροί του Τσίπρα και έχουν ανεβεί στα κεραμίδια, ότι το ΚΚΕ παραπέμπει την μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στην Λαϊκή Εξουσία!
Η απάντηση σε αυτήν την προβοκατόρικη κριτική απέναντι στο κόμμα που κράτησε ψηλά την σημαία του λαού μπροστά στην καπιταλιστική λαίλαπα παγκοσμίως μετά την ανατροπή των Λαϊκών Δημοκρατιών, απέναντι στο κόμμα που δεν κατάφερε να ενσωματώσει ή να ισοπεδώσει ο καπιταλιστικός ορυμαγδός με το «αριστερό» πρόσημο του Τσίπρα, είναι πάρα πολύ απλή, αρκεί κάποιος να θέλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα καλοπροαίρετα κι όχι προβοκατόρικα!
Εάν για παράδειγμα γινόταν σήμερα ένα δημοψήφισμα στο οποίο ερωτούνταν ο Ελληνικός λαός εάν θέλει να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΚΚΕ θα απαντούσε «ΝΑΙ»;! Εάν αύριο γινόταν ένα δημοψήφισμα και ο Ελληνικός λαός ερωτούνταν εάν θέλει να παραμείνει η χώρα στο ΝΑΤΟ, το ΚΚΕ θα απαντούσε «ΝΑΙ»;! «ΟΧΙ» θα απαντούσε το ΚΚΕ κι αυτό το ξέρει κι ένα παιδί του δημοτικού γιατί η θέση του ΚΚΕ είναι η αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς!
Εάν μεθαύριο γινόταν ένα δημοψήφισμα και ο Ελληνικός λαός ερωτούνταν εάν θέλει να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, το ΚΚΕ θα απαντούσε «ΟΧΙ»;! «ΝΑΙ» θα απαντούσε το ΚΚΕ κι αυτό το ξέρει και ο ποιο ανενημέρωτος άνθρωπος αυτού του τόπου, γιατί πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ότι το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός και γι’ αυτό δεν πρέπει να το πληρώσει!
Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να ταυτιστεί η θέση του ΚΚΕ με διάφορους εκπρόσωπους μερίδων της αστικής τάξης που κάνουν παιχνίδια για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην άρχουσα τάξη πάει πολύ. Και βέβαια το ΚΚΕ θα αγωνίζεται συνολικά για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τον οποιονδήποτε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, για μονομερή διαγραφή του χρέους με Λαϊκή Εξουσία! Και βέβαια το ΚΚΕ θα έχει συνολική θέση και πρόταση για τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το χρέος γιατί η προοπτική που θέτει το ΚΚΕ είναι ο σοσιαλισμός, είναι η κοινωνία η χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όχι η αλλαγή των «μεγαλοκαρχαριών» που εκμεταλλεύονται τους λαούς από άλλους «μεγαλοκαρχαρίες»!
Για την αλλαγή των συσχετισμών στο εσωτερικό της αστικής τάξης ας κοιλοπονάνε οι διάφοροι «αριστεροί» που στήριζαν τον Τσίπρα στο δημοψήφισμα της απάτης και στις διαπραγματεύσεις του με τους δανειστές και μάλιστα έβριζαν το ΚΚΕ γιατί δεν έκανε το ίδιο! Είναι οι ίδιοι «αριστεροί» που διαδίδουν τα διάφορα προβοκατόρικα σχετικά με την στάση του ΚΚΕ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και  απέναντι στην διαγραφή του χρέους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις