Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, ψήφος για ισχυρή Πανσπουδαστική ΚΣ!

Εκλογές έχουμε σήμερα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ όλης της χώρας, οι οποίες θα αναδείξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Και οι φοιτητές και σπουδαστές καλούνται να πάρουν θέση και μέσα από την ψήφο τους. Να πάρουν θέση απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, που είναι παρόντα και δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους. Να πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα που δυσχεραίνουν τις σπουδές τους, που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον τους. Αυτά τα προβλήματα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές και αύριο, που θα είναι εδώ και την επομένη των εκλογών.
Σήμερα, είναι η ώρα οι φοιτητές να δείξουν τη δύναμη που έχουν, με την αποφασιστική στήριξη του ψηφοδελτίου με το γαρύφαλλο, τη στήριξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Γιατί η ψήφος στην ΠΚΣ είναι η μοναδική που μπορεί να στείλει μήνυμα μάχης και αγώνα, ενάντια στο 4ο μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν μόλις μια βδομάδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Που μπορεί να ακυρώσει τις φιέστες που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης ότι δήθεν τον στηρίζει η νεολαία και που ταυτόχρονα, λέει ξεκάθαρα ότι όταν βγει κυβέρνηση «θα εφαρμόσει τα μέτρα αφού το κράτος έχει συνέχεια».
Η σημερινή μέρα αποτελεί την κορύφωση της δουλειάς που καθημερινά έδωσαν και δίνουν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισες, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές, που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ. Και ο στόχος είναι ένας: Να εκφραστεί ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαζικά στην κάλπη, η φωνή της ρήξης, της ανατροπής στους συλλόγους όπου παραμένουν αρνητικοί οι συσχετισμοί, στηρίζοντας τους αγωνιστές υποψήφιους που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Η ΚΝΕ καλεί σε υπερψήφιση της Πανσπουδαστικής, που είναι δεύτερη δύναμη πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, ώστε το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να είναι πιο δυνατό την επόμενη μέρα.
Το σύνθημα είναι ένα: «Ο παλμός και η ελπίδα είναι στον αγώνα για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει». Με όπλο το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να γίνει ένα ακόμα πιο αποφασιστικό βήμα, για να ζωντανέψουν και να δυναμώσουν αγωνιστικά οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, τα εκλεγμένα τους όργανα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους, να ενισχυθεί η οργάνωση των φοιτητών και σπουδαστών σε κάθε έτος και τμήμα.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο του σε χτεσινή εφημερίδα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος: «Στη σημερινή κατάσταση είναι όπλο η ριζοσπαστική συσπείρωση που διαμορφώνεται, οι Σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα, οι Επιτροπές Ετών, οι χιλιάδες φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Είναι ελπιδοφόρα η συμβολή του ΜΑΣ σε όποια θετική αγωνιστική διεργασία εκφράστηκε στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα προηγούμενα χρόνια, και αυτό αναγνωρίζεται από χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα.
Είναι γνωστό ότι και σε αυτές τις συνθήκες, όλη τη χρονιά, δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της συζήτησης, της ενημέρωσης και της δράσης για πολλά ζητήματα. Αντιπάλεψαν την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι τσακισμένοι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων, ενάντια στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ενάντια στην προωθούμενη κατάργηση της παιδαγωγικής επάρκειας, πάλεψαν για την εξασφάλιση του δικαιώματος φοιτητών από εργατικές - λαϊκές οικογένειες να παίρνουν τη μετεγγραφή που δικαιούνται. Ακόμα οργάνωσαν την αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα, με μάζεμα υλικών και πιο συγκεκριμένα και σταθερά με τη δημιουργική απασχόληση που ανέλαβαν Σύλλογοι Παιδαγωγικών Σχολών στα παιδιά - θύματα των πολέμων και των επεμβάσεων, στηρίζουν τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης και δεκάδες άλλες αγωνιστικές και όχι μόνο πρωτοβουλίες για όλα τα ζητήματα».
Να σημειώσουμε ότι δικαίωμα ψήφου στις σημερινές εκλογές έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των Συλλόγων και ψηφίζουν με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε Σύλλογο. Για τα αποτελέσματα ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.
Ÿ  Στους διπλανούς πίνακες αποτυπώνονται τα περσινά συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εκλογών σε ψήφους και ποσοστά, σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο για τα Πανεπιστήμια όσο και για τα ΤΕΙ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις