Ο Καραγκιόζης πρωθυπουργός…

Ακούγοντας και ξανακούγοντας τις ομιλίες των κυβερνητικών βουλευτών κατά την συζήτηση για την ψήφιση του τετάρτου μνημονίου το οποίο δεν βαφτίσανε μνημόνιο, αλλά προς αποφυγή εντυπώσεων το βάφτισαν «συμπεθέρα», δεν μπορούσαμε να μην θυμηθούμε το θέατρο σκιών των παιδικών μας χρόνων, όπου ο Καραγκιόζης για κάθε ένα που έδινε στους άλλους κρατούσε κι ένα για τον εαυτό του. Έτσι εάν είχε να μοιράσει σε πέντε νοματαίους όταν όλοι οι άλλοι είχαν από ένα, αυτός είχε πέντε, όταν όλοι οι άλλοι είχαν από δύο ο καθένας, αυτός είχε δέκα κι αν διαμαρτύρονταν ο Χατζατζάρης για τον τρόπο της μοιρασιάς, ο Καραγκιόζης τον ξυλοκοπούσε κι από πάνω! Γελούσαμε τότε με τα Καραγκιοζιλίκια του Καραγκιόζη και χαιρόμασταν και ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα δούμε την μοιρασιά του Καραγκιόζη, αντί για τον μπερντέ στην Βουλή!
Με πάθος οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν να μας αρπάξουν άλλα πέντε, πέρα από αυτά που μας αρπάζουν ήδη και ψήφισαν για κάθε πέντε που μας αρπάζουν να μας δίνουν πίσω ένα! Μάλιστα επιτίθονταν σε όποιον τους κατηγορούσε για κοροϊδία! Το μόνο που δεν έκαναν ήταν να αρχίσουν και τους ξυλοδαρμούς όπως ο Καραγκιόζης τον Χατζατζάρη! Ποιο επιθετικός από όλους ήταν ο πρωθυπουργός ο οποίος αφού έβαλε την χερούκλα του στην τσέπη μας και άρπαξε πέντε ευρώ, μας έδωσε πίσω ένα ευρώ και ήθελε να σταυροκοπηθούμε και να σκύψουμε να του φιλήσουμε το χέρι κι όποιος δεν το έκανε τον έλουζε με ένα σωρό χαρακτηρισμούς!
Δυστυχώς με την χθεσινή παράσταση Καραγκιόζη στη Βουλή δεν μπορούσαμε να γελάσουμε όπως γελούσαμε με το θέατρο σκιών, γιατί η παράσταση της Βουλής ήταν αληθινή! Ο πρωθυπουργός δεν έβαλε την χερούκλα του στην τσέπη του Χατζατζάρη, του Νιόνιου, του Μορφωνιού, του Σταύρακα, του Σολομωνίκου, αλλά στην τσέπη του λαού και το έβαλε στ’ αλήθεια και πολύ βαθιά! Δυστυχώς η χθεσινή παράσταση Καραγκιόζη στην Βουλή δεν ήταν κωμωδία, αλλά δράμα με πολύ κλάμα!
Ζητούμε συγνώμη από τον Καραγκιόζη που τον μπλέξαμε με αυτόν τον κανιβαλικό θίασο που μας κυβερνά και δηλώνουμε ότι δεν το κάναμε για να τον προσβάλουμε! Ποτέ δεν θα αποκαλούσαμε Τσίπρα τον Καραγκιόζη, γιατί ο Καραγκιόζης ότι έκανε το έκανε για να επιβιώσει κι όχι για να κάνει τους πλούσιους πάμπλουτους και τους φτωχούς ετοιμοθάνατους! Απλά κάναμε τον συνειρμό γιατί ταίριαζε! Ζητούμε συγνώμη και από τους αναγνώστες που μπλέξαμε ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με ένα μνημείο ντροπής!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις