"Αριστερό" μπακ... στο γήπεδο της εξαπάτησης

Σε ρόλο «αριστερού» μπακ στο γήπεδο της κυβερνητικής εξαπάτησης κατέβηκε, για μια ακόμα φορά, στη συζήτηση στη Βουλή ο Ν. Φίλης.
Η «αριστερή» επιχειρηματολογία υπεράσπισης του 4ου μνημονίου που ανέπτυξε, είχε απ' όλα: και λίγο από «κομματικό πατριωτισμό», του στυλ ότι «η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς», που τάχα κρατάει ζωντανή την... ελπίδα για το λαό, και λίγο από χοντροκομμένη απάτη, του στυλ «υπογράψαμε δυο μνημόνια για την ανάκαμψη του κεφαλαίου αλλά εξακολουθούμε να μην υπογράφουμε την ιδεολογική και πολιτική προσχώρηση στη στρατηγική του κεφαλαίου» (!), και λίγο από... προβληματισμό για το αν με την κατάργηση της Κυριακής αργίας «υπηρετείς την ευθύνη σου», και βέβαια όλα αυτά πασπαλισμένα με ολίγον από «εθνικό» συμφέρον, που κατά τον Φίλη υπηρετείται όταν «τηρούμε τις συμφωνίες που μας επιβλήθηκαν».
Βέβαια, υπήρξαν και στιγμές ειλικρίνειας του πρώην υπουργού, όπως όταν παρατήρησε ότι «πρέπει να προσέξουμε να μη σπάσει ο δεσμός και η ισορροπία μεταξύ δημόσιου και λαϊκού συμφέροντος που ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εκπροσωπεί, γιατί διαφορετικά θα ακυρωθεί ως πολιτικός χώρος». Διαφορετικά, δηλαδή, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εξαπατά το λαό, παρουσιάζοντάς του ως «δημόσιο» το συμφέρον των καπιταλιστών που υπηρετεί, δεν θα 'χει λόγο ύπαρξης.
Περί αυτού εξάλλου και οι προβληματισμοί που παρουσιάστηκαν ως τάχα... κριτική στην κυβέρνηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις