"Πονηροί" ... λογιστές

Το ρητό ότι με τους ίδιους αριθμούς μπορείς να αποδείξεις τα πάντα, φαίνεται ότι προσπαθούν να δικαιώσουν αυτές τις μέρες τα κυβερνητικά στελέχη και πολλοί από τους «αντιπολιτευόμενους» των αστικών κομμάτων.
Τα ξερά νούμερα μέσα σε μια τέτοια αντιπαράθεση πάνε κι έρχονται, με προφανή στόχο να «χαθεί η μπάλα» για το πραγματικό, ταξικό υπέρ του κεφαλαίου περιεχόμενο των μέτρων. Αλλά και για να κρυφτεί το γεγονός ότι τα σημερινά μέτρα έρχονται επιπρόσθετα σε όλα τα προηγούμενα, που ακόμα δεν έχουν ξεδιπλώσει σε όλο τους το «μεγαλείο» τις συνέπειες για το λαό.
Βέβαια, όση «πονηρή» λογιστική κι αν αξιοποιήσουν, δεν μπορούν να κρύψουν ότι προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάκαμψη και την «επόμενη μέρα» του κεφαλαίου είναι η ένταση της εκμετάλλευσης και το ξεσκαρτάρισμα του «πεδίου» για το κεφάλαιο, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης.
Οι εργαζόμενοι, όμως, έχουν ζήσει στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής, με ιδιαίτερη ένταση στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Εκείνο που δεν χωράει στα σίγουρα στην αστική στατιστική, είναι οι σύγχρονες ανάγκες τους, που πρέπει να μπουν στην προμετωπίδα των αγώνων για την «επόμενη μέρα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις