Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος αύριο για την Πανσπουδαστική ΚΣ

Ανοίγουν αύριο, Τετάρτη, οι κάλπες των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων σε όλη τη χώρα, που θα αναδείξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων. Τα μέλη της ΚΝΕ, οι εκατοντάδες υποψήφιοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ, οι δεκάδες σύλλογοι και επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ τονίζουν τα εξής: «Ο παλμός και η ελπίδα είναι στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζουν».
Οι φετινές εκλογές διεξάγονται στο φόντο των μέτρων που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον του λαού και της νεολαίας. Στο φόντο της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λίγες μόλις μέρες μετά και την ψήφιση του 4ου μνημονίου στη Βουλή. Ενα μνημόνιο που σε συνέχεια του 3ου, που ψήφισαν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, βάζει στο στόχαστρο και την Παιδεία, προβλέποντας συνέχεια της κρατικής υποχρηματοδότησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με ένταση της διασύνδεσής της με τις επιχειρήσεις και, ακόμα, δείχνει ότι θα προχωρήσουν γενικευμένες συγχωνεύσεις και ανακατατάξεις στον χάρτη πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Δηλαδή, οι εκλογές γίνονται στο φόντο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ιδρύματα εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχουν περιέλθει και του σπρωξίματος στην επιχειρηματική λειτουργία. Τελευταίο παράδειγμα, αλλά και πολύ χαρακτηριστικό, η διακοπή λειτουργίας των ΤΕΙ Χαλκίδας, λόγω πτώσης κεραυνού!
Γι' αυτό και στις αυριανές φοιτητικές εκλογές δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος για την Πανσπουδαστική ΚΣ. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να στείλουν μήνυμα ενάντια στην πολιτική που εντείνει τα αδιέξοδα στις σπουδές και τη ζωή τους. Να ψηφίσουν με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, στην ανάγκη ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, στην ανάγκη για δυνατούς, ζωντανούς συλλόγους - κάστρα αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις κυβερνήσεις τους και τα κόμματά τους.
Η ΚΝΕ καλεί σε υπερψήφιση της Πανσπουδαστικής ΚΣ που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί πανελλαδικά και διατηρείται δεύτερη δύναμη. Στις εκλογές συμμετέχουν επίσης και καταγράφονται, πανελλαδικά, η ΔΑΠ, που διατηρείται πρώτη δύναμη, και η ΠΑΣΠ που διατηρείται στην τρίτη θέση, παρατάξεις και οι δύο που βαρύνονται με την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φοιτητικό κίνημα, τον εκφυλισμό και τη διαλυτική λειτουργία πολλών συλλόγων όπου κυριαρχούσαν και κυριαρχούν. Πανελλαδικά καταγράφεται επίσης η ΕΑΑΚ, παράταξη δυνάμεων της λεγόμενης «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», που μέσα από παζάρια, σε άλλους συλλόγους κατεβαίνει σκέτο ως ΕΑΑΚ (και εκφράζει το ΝΑΡ και τη ΛΑΕ) και σε άλλους συλλόγους ως «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» μαζί με τα σχήματα ΑΡΕΝ - ΑΡΔΗΝ. Πέρσι εμφανίστηκε επίσης για πρώτη φορά η νέα κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (μετά τη μετακίνηση της ΑΡΕΝ στη ΛΑΕ), με το όνομα «ΜΠΛΟΚΟ» που κατέγραψε ελάχιστες ψήφους πανελλαδικά και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε μια ποσοστιαία μονάδα.
Να σημειώσουμε ότι δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των Συλλόγων, που ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε Σύλλογο. Για τα αποτελέσματα ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.
Το βράδυ της Τετάρτης, στην ιστοσελίδα ekloges-spoudastes.gr θα αναρτώνται τα αποτελέσματα από κάθε Σύλλογο, μόλις τελειώνει η καταμέτρηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα και μέσω συνδέσμου (link) από την ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (www.spoudastes.gr).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις