Υπαρχει λυση

Ηκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί επίμονα να καλλιεργήσει προσδοκίες στους χιλιάδες συμβασιούχους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, λέγοντας ότι «πρέπει να εξετάσουμε ποιες από τις συμβάσεις θα έπρεπε να είναι αορίστου χρόνου».
Αοριστολογίες όπως αυτή απέναντι στο δίκαιο αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όλους, ισοδυναμούν με συντήρηση του καθεστώτος πολιτικής και εργασιακής ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους. Ο,τι έκαναν, δηλαδή, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ακόμα όμως και η αόριστη υπόσχεση ότι «θα εξετάσουμε ποιες από τις συμβάσεις μπορούν να γίνουν αορίστου», υποκρύπτει μια μεγάλη παγίδα, καθώς η κυβέρνηση σκόπιμα δεν προσδιορίζει τα κριτήρια.
Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία και τις προχτεσινές αναφορές του Π. Σκουρλέτη στο Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες, μπορεί βάσιμα να συμπεράνει κανείς ότι διαμορφώνουν κριτήρια αποκλεισμού της συντριπτικής πλειοψηφίας των σημερινών συμβασιούχων. Μάλιστα, ερωτώμενη για το ποια λύση σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ολγα Γεροβασίλη, απάντησε ότι «θα την ανακοινώσουμε όταν θα τη βρούμε»!
Ας αφήσει τις υπεκφυγές και την κοροϊδία η κυβέρνηση. Λύση υπάρχει και είναι η πρόταση νόμου που συνέταξαν οι Επιτροπές Αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Ας τη φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή κι ας την ψηφίσει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις