Χρωστουμενα

Για τη «βόμβα» των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ γράφτηκαν πολλά τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή όσα ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο διευθυντής της εταιρείας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ένα νέο «σαφάρι» σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών που χρωστάνε ποσά κάτω και από 1.000 ευρώ, με «εισπρακτικές», αποκοπές ρεύματος, κατασχέσεις κ.ο.κ. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να «λύσει τα χέρια» της ΔΕΗ και να την αφήσει να δουλέψει ως Ανώνυμη Εταιρεία «και όχι ως ΔΕΚΟ».
Να σημειωθεί ότι το «σαφάρι. αυτό εντείνεται την ώρα που στο χώρο της Ενέργειας «πέφτουν κορμιά», με την κυβέρνηση να συζητά επιπλέον εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος που καταναλώνουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες.
Και ενώ η ΔΕΗ ετοιμάζεται να σφίξει κι άλλο τη «θηλιά» στο λαιμό των οφειλετών από τα λαϊκά στρώματα, ο ΥΠΕΝ, Γ. Σταθάκης, έλεγε την Κυριακή σε συνέντευξή του πως «έχουμε στηρίξει τα μέτρα που έχει λάβει η επιχείρηση, όπως τα προγράμματα διακανονισμών ή η επίτευξη συμφωνίας με βιομηχανίες και η ρύθμιση των οφειλών τους». Κάτι που αποτυπώνεται και στα στοιχεία, αφού τα χρωστούμενα μερικών χιλιάδων βιομηχανιών (πρώην ΔΕΚΟ και άλλων επιχειρηματικών ομίλων) ξεπερνούν σχεδόν κατά δύο φορές όσα χρωστάνε στη ΔΕΗ οι 1,5 εκατ. οφειλέτες, με χρέος έως 3.000 ευρώ.
Είναι δηλαδή φανερό ότι τη «βόμβα» των ανταγωνισμών στο χώρο της Ενέργειας, της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στο πλαίσιο και της «απελευθέρωσης» του κλάδου, θα τη βάλουν και πάλι στα χέρια του λαού...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις