Χωρις μετρο

ο δικό μας παραγωγικό μοντέλο δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην προστασία της εργασίας και τη στήριξη των μισθών. Για αυτό εργαζόμαστε για τη δίκαιη ανάπτυξη (...) Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα η Ειδική Οικονομική Ζώνη της Ευρώπης". Αυτά έγραφε στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοστάσιο «Παπαστράτος».
Αφήνουμε κατά μέρος τα περί «δίκαιης ανάπτυξης» που μηρυκάζει η κυβέρνηση, αφού η καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία είναι ασύμβατη με τα εργατικά δικαιώματα και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αλλά μιας και διαβλέπει κίνδυνο μετατροπής της Ελλάδας σε «Ειδική Οικονομική Ζώνη», να συμπεράνουμε ότι θεωρεί την υπόλοιπη ΕΕ «εργασιακό παράδεισο», από τον οποίο πάνε να εξαιρέσουν την Ελλάδα; Δεν έχει ακούσει για την «ευελιξία» στη γερμανική αγορά εργασίας, την επικείμενη αντεργατική μεταρρύθμιση στη Γαλλία, τις ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων στα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, στο όνομα των «βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών»; `Η μήπως του είναι άγνωστο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια των προηγούμενων, έχει ήδη μετατρέψει σε «Ειδική Οικονομική Ζώνη» το Λιμάνι του Πειραιά, σε ό,τι αφορά τη φορολογία των επιχειρήσεων, ενώ μέσα από άλλες ρυθμίσεις, το «ειδικό» αυτό καθεστώς επεκτείνεται και στις εργασιακές σχέσεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων;
Τα ξέρουν όλα αυτά ο Τζανακόπουλος και η κυβέρνηση. Αλλά χάνουν πραγματικά το μέτρο, στην προσπάθειά τους να κοροϊδέψουν το λαό για να τον στρατεύσουν στα αναπτυξιακά οράματα του κεφαλαίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις