Βγαλαν τις μεζουρες

Η αντικομμουνιστική σύναξη της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ στο Ταλίν πραγματοποιήθηκε, η αντιπαράθεση σιγά - σιγά κοπάζει και τώρα σειρά είχαν οι «μεζούρες». ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και αστικά ΜΜΕ περιορίζουν τους τσακωμούς τους στο ύψος των συμμετοχών των κρατών - μελών τόσο στην «εκδήλωση» της Εσθονίας όσο και στη διακήρυξη που υπογράφτηκε. Η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει την τιμή της ΕΕ με το επιχείρημα ότι «δεν ήταν και τόσοι πολλοί οι συμμετέχοντες»... Λες και ο αντικομμουνισμός μετριέται στα νούμερα και όχι στη διακηρυγμένη ιδεολογία της ΕΕ, που είναι η εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό.
Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «βγάλει λάδι» την ΕΕ, να πείσει ότι οι αντικομμουνιστικές φιέστες αποτελούν παρέκκλιση από τις «αξίες» και τις «αρχές» της. Μέχρι και ότι το «συνέδριο» στο Ταλίν δεν ήταν στο... πνεύμα του αντικομμουνιστικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου διαβάσαμε στο φιλοκυβερνητικό Τύπο. Φιλότιμη προσπάθεια, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.
Ο αντικομμουνισμός είναι φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό της ΕΕ, Κομμουνιστικά Κόμματα είναι παράνομα, κομμουνιστές διώκονται και ναζί αποκαθίστανται με την ανοχή της, ενώ κυβερνήσεις με τις οποίες συνεργάζεται, συστεγάζουν κάθε (ακροδεξιό, εθνικιστικό και φασιστικό) καρυδιάς καρύδι...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις