Ο Εμανουελ, η Μπριζιτ και ο σκυλος του Αλκιβιαδη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Μακρόν με την εντυπωσιακή σύζυγό του έφτασε στην Αθήνα.
Και εμείς κοιτούσαμε …την κοπελιά!!!
Ολα τα βλέμματα στραμμένα στην …κοπελιά!!! Τι θα κάνει στην Αθήνα αγκαζέ με την Περιστέρα και τη Σίσσυ. Πού θα πάει; Τι θα δει; Μα τι υπέροχο αυτό που φορεί!
Και εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές…
Μεγάλη η χάρη μας που μας καταδέχτηκαν και μάλιστα κομίζοντας και μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης, Μα τι αγαθοί οι σκοποί τους…!!!
«Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά»
Το ζεύγος Μακρόν συνοδεύει και ένα Airbus επιχειρηματίες. Δεκατρείς εξ αυτών επικεφαλής εταιρειών όπως η «Total»… «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση για το «φιλικό επενδυτικό κλίμα»… Θα το τιμήσουν δεόντως…
Και εμείς χαχανίζουμε κοιτώντας την …κοπελιά!!!
***
Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι κάπως πιο «πεζά», καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν έρχεται στην Ελλάδα για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά, ενεργειακά και γεωστρατηγικά σχέδια του γαλλικού κεφαλαίου, ενώ από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κλείσει επιχειρηματικές συμφωνίες.
Οι Γάλλοι (η εταιρεία της Μασσαλίας CMA CGM ) πήραν τον ΟΛΘ και άλλες επιχειρήσεις, όπως η «Suez» και η EDF, είναι υποψήφιες για την εξαγορά των εταιρειών νερού και ηλεκτρισμού, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΗ. Όσο για την «Total», ενδιαφέρεται για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη.
Οι τομείς του τουρισμού, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, της διατροφής, των κατασκευών επίσης προτάσσονται, με γαλλικούς επιχειρηματικούς ομίλους να δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, π.χ. η «Accor» (ξενοδοχεία «Sofitel» και «Novotel»), η φαρμακευτική «Sanofi», η «Loreal», η «Danone», η κατασκευαστική «Vinci», που σε κοινοπραξία με ελληνικές εταιρείες διαχειρίζεται τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την Ολυμπία Οδό και εκδηλώνει ενδιαφέρον για τη νέα γραμμή του Μετρό της Αθήνας κ.ά.
***
Φεύγοντας αύριο οι Γάλλοι δε θα μας έχει μείνει ούτε το τενεκεδάκι για να μαζεύουμε το νερό της βροχής… Θα πρέπει να αγοράσουμε καινούριο (από τους Γάλλους) για να αγοράσουμε μερικές σταγόνες νερού από την ΕΥΔΑΠ (των Γάλλων). Κοινώς, θα πούμε το νερό …Εβιάν
Και εμείς θα σκούζουμε στα φεϊσμπούκια
***
Ο Αλκιβιάδης, ο πολιτικός και στρατηγός της Αρχαίας Αθήνας, κάποτε έδωσε ένα τεράστιο ποσό (70 μνες) για να αγοράσει ένα σκύλο κι όλη η πόλη συζητούσε για πολύ καιρό αυτή την παλαβομάρα, όμως, περιποιόταν και αγαπούσε το σκύλο. Κι όταν το θέμα εξαντλήθηκε, έκοψε την ουρά του πανάκριβου σκύλου. Όταν οι συμπολίτες του τον ρωτούσαν γιατί το έκανε, απαντούσε: «Όσο θα μιλούν οι Αθηναίοι για το σκυλί μου, δε θα λένε τίποτα κακό για μένα».
***
Η Μπριζίτ Μακρόν έφερε τα Louis Vuitton της στην Ελλάδα -Χαμογελαστή και σικάτη στο Προεδρικό Μέγαρο…
Και εμείς, όπως με καζούρα υποδεχτήκαμε το ζεύγος στο twitter, έτσι με καζούρα θα τους αποχαιρετήσουμε…
Και έτσι δειψασμένοι και πεινασμένοι θα τους ταράξουμε στα tweet…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις