Της Καταλονιας ω Γιουγκοσλαβια!

Ηταν κάποτε μία χώρα που την έλεγαν Γιουγκοσλαβία, την οποία διέλυσαν βίαια! Δεκαετίες ολόκληρες οι λαοί της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας έζησαν αδελφωμένοι χωρίς προβλήματα μεταξύ τους! Μετά όμως η Γιουγκοσλαβία έπαψε να είναι Λαϊκή Δημοκρατία και οι αστικές τάξεις που δημιουργήθηκαν είχαν αντικρουόμενα συμφέροντα! Έτσι οι αστικές τάξεις της Κροατίας, της Σλοβενίας, των Σκοπίων, της Βοσνίας που είχαν να χωρίσουν πολλά μεταξύ τους έβαλαν τους λαούς των αντίστοιχων χωρών που δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους να σκοτωθούν σε αιματηρούς πολέμους! Τότε οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Γερμανοί, οι Έλληνες, οι Εγγλέζοι, οι Αμερικάνοι και οι υπόλοιποι αστοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συνέδραμαν παντοιοτρόπως την αλληλοσφαγή των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, στέλνοντας μέχρι και στρατό! Η δικαιολογία για την αποστολή στρατευμάτων ήταν ότι οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας αγωνιζόταν για την ελευθερία τους!
Για την «λευτεριά» τους αγωνίζονται σήμερα και οι Καταλονοί που έζησαν χρόνια αδελφωμένοι με τους Ισπανούς! Ο Ισπανικός και ο Καταλονικός λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Οι Ισπανοί και οι Καταλονοί καπιταλιστές έχουν πάλι να χωρίσουν πολλά! Ωθούν εδώ και χρόνια τους δύο λαούς που μαζί σαν ένας λαός πολέμησαν τον Φράγκο και τους φασίστες του, να αλληλοσφαγούν! Η κόντρα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της! Ισπανοί και Καταλονοί 80 χρόνια μετά την εποποιία του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου ετοιμάζονται να σηκώσουν όπλο αλλά όχι για να χτυπήσουν τους αστούς όπως στον Ισπανικό εμφύλιο, αλλά για να σκοτώσει ο ένας τον άλλον για τα συμφέροντα των αστών! Οι ξένες αστικές τάξεις προς το παρόν σ’ αυτόν τον πόλεμο κρατάνε διαφορετική στάση από αυτήν που κράτησαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία αφού προς το παρόν δεν υποστηρίζουν την απόσχιση της Καταλονίας και δεν στέλνουν στρατό για να την επιβάλουν! Προφανώς οι Καταλονοί δεν αγωνίζονται ακόμα για την ελευθερία τους!
Ήταν κάποτε μία χώρα που την έλεγαν Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών! Κάποιοι χάρηκαν όταν διαλύθηκε βιαίως, σε αντίθεση με την θέληση των λαών της που εκφράστηκε σε ένα δημοψήφισμα βίας υπέρ της διάλυσης αλλά οι λαοί της ΕΣΣΔ με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν να μείνουν ενωμένοι! Όσο υπήρχε εκείνη η χώρα οι αστικές τάξεις των καπιταλιστικών κρατών έτρεμαν να βάλουν τους λαούς τους να αλληλοσφαγούν, όπως επίσης έτρεμαν να πιουν το αίμα και να φάνε της σάρκες των εργατών τους! Έτρεμαν την αρκούδα που άκουγε στο όνομα Σοβιετική Ένωση και για τους λαούς δεν ήτανε τίποτε άλλο παρά το αγαπημένο αρκουδάκι των παραμυθιών που τους προστάτευε από τους λύκους, τα σκυλιά και τα τσακάλια!
Η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών δεν υπάρχει πια! Λύκοι, σκυλιά και τσακάλια κάνουν πανηγύρι κατασπαράσσοντας τους λαούς! Αλλά οι άλλοι έχουν ήδη κινήσει και η πλάση ετοιμάζεται να κοκκινίσει και αρκεί μόνο να ξυπνήσει το θύμα και το ψώνιο κι ω τότε… τότε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις