Ταλεντα

Μία μόλις ημέρα πριν την έναρξη των συζητήσεων για την 3η «αξιολόγηση», η υπουργός Απασχόλησης βρέθηκε στο Λουξεμβούργο, στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής, όπου δεν παρέλειψε να εκθειάσει τη Διακήρυξη για τον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων».
Σύμφωνα με την υπουργό, «είναι η πρώτη πρωτοβουλία για τα κοινωνικά δικαιώματα που έρχεται μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και μια εικοσαετία, τουλάχιστον, αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων».
Αυτά τα λέει η υπουργός, όταν με τον «Πυλώνα», η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, ανοίγουν νέους δρόμους στις πιο σκληρές μορφές εκμετάλλευσης όπως: Γενίκευση ελαστικής απασχόλησης στο όνομα της «ισορροπίας» οικογενειακής - εργασιακής ζωής, δουλειά μέχρι τον τάφο και συντάξεις φτωχοκομείου στο όνομα της «ενεργού γήρανσης», υπονόμευση Συλλογικών Συμβάσεων και μισθοί πείνας, στο όνομα του «ελάχιστου εισοδήματος», εντατικοποίηση και εκμετάλλευση χωρίς όρια, στο όνομα των «καινοτόμων μορφών εργασίας».
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κυβερνητικά στελέχη είναι ταλέντα στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των εννοιών. Οπως κάνουν και με την 3η «αξιολόγηση», όπου ενώ στην πράξη ετοιμάζονται να ενταφιάσουν και το δικαίωμα στην απεργία, να καρατομήσουν παραπέρα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα, στα λόγια διακηρύσσουν το «τέλος των μνημονίων»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις